Mercedes W124 trzęsienie

07 Sty 2008, 13:37

W aucie mojego taty gdy sie jedzie np. spokojnie na jakims biegu z lekko wciśniętym gazem i wciśnie sie gaz do oporu to przy rozpędzaniu tak z początku trzęsie całym autem, wrażenie jakby sie za szybko puściło sprzęgło. Co to może być? Auto mercedes W124 2.0 diesel.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • 07 Sty 2008, 15:42

Wibracje mogą pochodzić od silnika lub od skrzyni biegów,np. przy uszkodzonych poduszkach.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

07 Sty 2008, 18:00

Tyle że to nie są takie dosłownie wibracje tylko bardziej coś tego typu jak np. na nauce jazdy uczą sie jeździć i taki kangur jest przez chwile. Nie jest to takie uciążliwe i nie przeszkadza to w eksploatacji
    Tuningowi diesli - NIE
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

07 Sty 2008, 19:23

u mnie tak było przy zepsutym potencjometrze przepustnicy...zazwyczaj pomiedzy 2000 a 3000 obrotow, powyzej juz sie uspokajal...ale to beznyniak byl :?
    Czy zastałem Jolkę?
    sober
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa

07 Sty 2008, 21:40

Skoro to kangurki,to przyczyna może leżeć po stronie zaworu w pompie wtryskowej.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

08 Sty 2008, 15:04

sober masz racje to musi byc to :) albo zle biegi zmieniasz spróbuj na mniejszych obrotach tez tak miałem bo cały czas benzyna i do diesla wsiadłem i tez kangurki były :) jak nic nie pomoze zmien samochód :)
    mati222
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
      Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...
      [2018] Lexus UX
      Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...