MERCEDES w124 vs AUDI A6 C4 OFERTY

15 Mar 2015, 15:42

Wiem, że silnik mały ale wygląda obiecująco:
[link do oferty na Olx wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

15 Mar 2015, 16:09

No wyglada sympatycznie, podoba mi sie, nawet bardzo. Duzy plus cena, zawsze te 800zl mniej od zakladanego budzetu no i bliskosc oferty. Pytanie natomiast czy przy raczej spokojnej jezdzie da sie zejsc ponizej 10l i w ofercie napisane, ze wymieniane byly dane czesci, lecz z czym musialbym sie jeszcze liczyc, mimo zapewnien, ze nie wymaga wkladu finansowego?
fielmann
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Mar 2015, 17:08

Ja bardzo przepraszam, ale wyrażę swoje - jak to zaraz zapewne wyjdzie - kontrowersyjne zdanie, odnośne takich tematów
Zabawne jest to, jak przyjdzie tutaj taki młody adept motoryzacji, świeżo po zdaniu prawka, mający do wydania kilka tys i od razu wkleja W124, zwłaszcza jedno z tańszych. Zapytam wprost - czy uważasz, że zakup takiego auta to jedyny wydatek :?: Czy uważasz, że kilkunastoletnia limuzyna będzie mieć mały przebieg i będzie zadbana? Czy zdajesz sobie sprawę, że kupując takie auto zaraz po zakupie dorzucisz drugie albo i trzecie tyle?
Zejdź na ziemię. Kup jakąś Astrę, czy obojętnie co w dobrym stanie, a jak będziesz mieć więcej kasy to kupisz sobie to wymarzone W124 czy A6 :yes:
Rozumiem, że wiosna, młodzieńcza fantazja, "jestem po kursie, więc jestem zaje...ym kierowcą", i "Mercedes się nie psuje, więc mogę bez przeszkód sobie takiego kupić", no ale bądźmy rozsądni :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

15 Mar 2015, 17:20

fielmann napisał(a):Pytanie natomiast czy przy raczej spokojnej jezdzie da sie zejsc ponizej 10l

Myślę, że z ok 10 l musisz się liczyć.
fielmann napisał(a):lecz z czym musialbym sie jeszcze liczyc, mimo zapewnien, ze nie wymaga wkladu finansowego?

Na to pytanie tylko wróżka odpowie.
Cena tej e34 jest normalna, nie za niska, nie za wysoka więc można przypuszczać, że stan samochodu jest na prawdę obiecujący. Przynajmniej wygląda rewelacyjnie :mrgreen:
Takie e34 o ile nie zgnite a na zgnite nie wygląda to jest prawie niezniszczalne. Do tego tanie części i prosty serwis.
Demonem prędkości nie jest ale na pierwsze bmw dla młodego człowieka jak znalazł :ok:
Jak uzbierasz trochę grosza to zawsze możesz założyć LPG, ten silnik toleruje bardzo dobrze nawet najprostszą instalacje II gen. za 1400zł. Przy kolejnym przypływie gotówki zakładasz blosa za 300zł z allegro i samochód nie będzie miał praktycznie spadków mocy na gazie.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Mar 2015, 18:05

Dzieki za odpowiedzi panowie, wszystkie :D.

Pojade ta BMK- e obejrzec za tydzien, mam nadzieje, ze mi jej nikt nie sprzatnie. Wziac najlepiej ze soba jakiegos znajomego mechanika? Co do instalacji, przyplyw gotowki bedzie na pewno w sierpniu i raczej zamontuje cos porzadnego :>.
fielmann
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Mar 2015, 18:25

fielmann napisał(a):Pojade ta BMK- e obejrzec za tydzien, mam nadzieje, ze mi jej nikt nie sprzatnie

Jeżeli faktycznie nie ma rdzy to obstawiam, że w połowie tygodnia ogłoszenie będzie już nie aktualne :ok:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Mar 2015, 18:29

Na W124 w dobrym stanie trzeba mieć co najmniej 10, a najlepiej 15 tysięcy.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Rok produkcji: 2002

15 Mar 2015, 22:59

Dokładnie,jeśli to BMW jest ok to za tydzień już nie będziesz miał po co jechać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012