Mercedes W210 2.2 1996R Poduszka Bezpieczeństwa

03 Wrz 2019, 10:28

Cześć mam pytanie wymieniłem drzwi włącznie z poduszką ale z polifta i teraz świeci mi błąd na wyświetlaczu SRS bo odpaliłem auto z jedną odpiętą poduszką czy jak pojadę wykasować błąd na komputerze to zniknie ten błąd czy muszę mieć poduszkę z przed lifta taką jak miałem.??
Patryk321
Nowicjusz

03 Wrz 2019, 10:51

Patryk321 napisał(a):odpaliłem auto z jedną odpiętą poduszką czy jak pojadę wykasować błąd na komputerze to zniknie ten błąd czy muszę mieć poduszkę z przed lifta taką jak miałem.??
Po skasowaniu błędu może być wszystko ok. Na drugi raz jak robisz takie rzeczy najbezpieczniej odłączyć akumulator i dopiero go podpiąć jak wszystko złożysz do kupy.

Poduszka w drzwiach w polifcie pasowała pod kostkę? Jeżeli tak to nie powinno być problemu o ile jest oczywiście sprawna.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Wrz 2019, 10:54

Tak była wtyczka w innym miejscu ale pasowała.
Ok pojadę jutro na komputer i wykasuje błąd . Dzięki za odpowiedź.
Patryk321
Nowicjusz

03 Wrz 2019, 10:58

Patryk321 napisał(a):Ok pojadę jutro na komputer i wykasuje błąd
Sprawdź czy będzie informacja której dokładnie poduszki to dotyczy bo może chodzi o tą taśmę w kierownicy o której piszesz tu mercedes-w210-2-2-1996r-kierownica-vt117194.htm
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...