Seat Toledo II Żarząca się żarówka od klapy bagażnika

02 Wrz 2019, 19:04

Witam! Mam problem w swoim Seacie Toledo II, wygląda to tak, że gdy przekręcę zapłon zaczyna się żarzyć delikatnie kontrolka od otwartej klapy bagażnika i dzieje się to różnie raz mruga raz się żarzy raz w ogóle nie świeci, na dołkach zauważyłem, że czasem mruga intensywniej. Podczas , gdy ona się lekko żarzy i chcę zapalić światło wewnątrz kabiny, występuje jego brak, a kontrolka wtedy zaczyna świecić mocno tak jak przy otwartym bagażniku. Sprawdziłem moduł komfortu, zamek w bagażniku drugi, kostki przy zamku bagażnika, kable wychodzące na dwór z klapy bagażnika w tej przejściówce, masy w samochodzie. Chciałbym to w eliminować ,jest to bardzo denerwujące zwłaszcza wieczorem kiedy chce zapalić światło w kabinie, a nie mogę. Pozdrawiam
Sanczo155
Nowicjusz

Auto: Seat Toledo II
Silnik: 1.9TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Wrz 2019, 19:20

zwarcie lub brak masy dobrej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Wrz 2019, 20:21

Dobrze , ale w którym miejscu ono może byc, ktoś mnie naprowadzi ?
Sanczo155
Nowicjusz

Auto: Seat Toledo II
Silnik: 1.9TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    "Highway Hero" Mercedes-Benz Actros 2551 6x2
    Podczas 65. targów pojazdów użytkowych w Hanowerze uwagę zwiedzających przyciągnął niepowtarzalny Actros w kolorze jadowitej zieleni, zaparkowany przy wejściu do świata samochodów użytkowych Daimler Trucks. ...