Mercedes w210 2.2d

15 Paź 2009, 21:32

w moim mietku wyrzuca olej zpod korka do wlewu oleju. co to moze byc? uszczelka pod glowica?
__MarA__
__MarA__
Nowicjusz

Miejscowość: wałbrzych
  • 15 Paź 2009, 21:35

__MarA__ napisał(a):w moim mietku wyrzuca olej zpod korka do wlewu oleju. co to moze byc? uszczelka pod glowica?
    raczej zawory umierają i kompresja razem ze wszystkim spaceruje pod dekiel,może sie zawór wieszać, może być wiele innych powodów :wink:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

15 Paź 2009, 22:15

chcialbym zobaczyc jak sie zawor w silniku zawiesza!!a tlok go nie dogania??z tego co ja wiem to moze byc tylko uszczelka pod korkiem od wlewu oleju,lub co najgorsze to pierszczienie juz sie prosza o wymiane
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice

15 Paź 2009, 22:32

Ważne- sprawdź czy odma nie jest zatkana.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

15 Paź 2009, 22:40

radek15 napisał(a):chcialbym zobaczyc jak sie zawor w silniku zawiesza!!a tlok go nie dogania??
    mam taki silnik rozebrany właśnie :mrgreen: przy okazji jest walnientych pare innych rzeczy i łądnie zaolejona cała klawiatura :mrgreen: :mrgreen:
    pocieszny
    Forumowicz VIP

15 Paź 2009, 22:44

ale jak sie zawiesil to chyba dostal??
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi AI remote parking pilot - garage pilot
      Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...
      Jak podróżować bezpieczniej samochodem?
      Instruktorzy Szkoły Auto SKODA doradzają, jak wygodnie i bezpiecznie podróżować samochodem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Pozycja za kierownicą to podstawowy element bezpiecznej jazdy ...

15 Paź 2009, 22:47

radek15 napisał(a):ale jak sie zawiesil to chyba dostal??
    nie ma delikatne przepuszczanie kompresji jak wyłączysz silnik to słychać jak ciśnienie ucieka :mrgreen: wystaje za mało żeby tłokiem dostał :wink: ogólnie gdyby nie inne usterki spokojnie dało by się na tym jeździć
    pocieszny
    Forumowicz VIP

16 Paź 2009, 16:14

Nieszczelny korek wlewu oleju.Przecież tam masz łańcuch rozrządu smarowany olejem,gdy na gorącym silniku lub nawet zimnym odkręcisz korek wlewu oleju to powinno olej wyrzucać ,to jest normalne .Mam Meśka to wiem.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

16 Paź 2009, 22:21

ja rozumie o co ci chodzi, ale z jak odkrece korek na zapalonym silniku to wali olej i bucha gorace powietrze. we wtorek jade do mechaniora to moze cos wybada :neutral:
    __MarA__
    __MarA__
    Nowicjusz

Miejscowość: wałbrzych