Mercedes w211 czy Peugoet 508

07 Lis 2022, 18:19

Witam
Zastanawiam się nad wyborem auta do 33tys.
Biorę pod uwagę w211 2.2cdi lub 508 2.0hdi
Z chęcią przeczytam jakie macie zdanie :D
Pozdrawiam dzięki;)
mlody111
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 05 1992
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: golf 4
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

07 Lis 2022, 21:08

A dlaczego akurat diesel?
Jesteś już zdecydowany na jeden z tych modeli tylko nie wiesz który ostatecznie wybrać?

Na czym Ci bardziej zależy na komforcie czy większym spokoju przy użytkowaniu jednostki napędowej?
Patrząc na te dwa auta i silniki to moim zdaniem wygodniejszy w jeździe i większy komfort zapewni Mercedes ale przy silnikach postawiłbym bardziej na 2.0 HDi :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Lis 2022, 22:45

Wybór silnika to jedno (uprzedzając - benzyny w Peugeocie odpuść).
Druga sprawa, W211 z dieslem, a zwłaszcza 2.2 będzie mieć gigantyczny przebieg i będzie wymagać dużych nakładów $
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

08 Lis 2022, 09:12

Ciężko porównać te auta. W tej cenie jaka będzie różnica wieku Mercedesa vs Peugeota ? Niby różne a są nieco podobne - w obu samochodach nie chodzi raczej o przyjemność z prowadzania, a o komfort. Porównując dwa egzemplarze - z ogółu łatwiej będzie kupić dobre 508, natomiast jak dobrze poszukasz i trafisz ładny egzemplarz to kup mercedesa :ok:
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Legalizacja gaśnicy potrzebna czy nie?
    Wprowadzono mi pewien mętlik w głowie. Niedawno zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli drogowej. Policjant kazał mi pokazać gaśnice. Oczywiście na gaśnice nie mam legalizacji bo się skończyła, a zapomniałem zrobić. Policjant ...