Mercedes W212 - gasnący wyświetlacz

10 Lis 2019, 16:58

Witam mam problem z gasnącym wyświetlaczem środkowym w Mercedesie w 212 2013r po odpaleniu samochodu i przejechaniu jakiś 50m wyświetlacz gaśnie (tak jakby prądu na chwilę brakowało) i po chwili normalnie się zapala jaka może być przyczyna tego proszę o pomoc w tym temacie.
dany123
Nowicjusz

10 Lis 2019, 19:12

Zaobserwowałeś to czy dzieje się tak zawsze po odpalaniu samochodu nawet jak go zostawisz na krótką chwile czy po dłuższym postoju?
Jak było ciepło na dworze problem również występował?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Lis 2019, 20:45

Zawsze dzieje się po odpaleniu bez względu na warunki atmosferyczne.
dany123
Nowicjusz

18 Lis 2019, 14:27

Tu trzeba by było sprawdzić dedykowanym interfejsem czy nie wykrywa jakiś błędów. Problem może leżeć w samym wyświetlaczu ale warto by było sprawdzić podłączenie licznika i przeczyścić piny.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne przekraczanie granic
    Kodeks drogowy mówi jednoznacznie o obowiązku jazdy wyznaczonym torem. Kierowcy jednak notorycznie łamią ten przepis i niebezpiecznie ścinają zakręty, wjeżdżając tym samym na sąsiedni pas ruchu. Zapominają, że im ostrzejszy ...
    XVII Moto-Piknik i Otwarty Puchar Polski WST / relacja
    "XVII Moto-Piknik za nami. Sobotnie opady deszczu nie nastrajały optymistycznie, jednak w niedzielę pogoda okazała się łaskawa. Dziękujemy wszystkim zawodnikom, kibicom i osobom które wspierają nas za dzielne towarzyszenie ...