Mercedes w220

20 Lut 2009, 16:55

Witam. Co sądzicie o mercedesie s-klasse w220 z lat 99-2000, bo nosze sie z zamiarem kupna takiego wozu, a właściwie to nie ja tylko kolega. Czy koszty, utrzymania są bardzo duże, ja wersje benzynowe znoszą gaz no i jak z awaryjnością? Pozdrawiam
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

20 Lut 2009, 17:48

Przed Merolkiem w 140 zwłaszcza 300SD mozna z Szacunkiem pochylic swoja głowę,ba nawet przed tym samochodem a raczej jemu sie ladnie ukłonic ale przed nastepcą?Nie!Od tych modeli Daimler Benz zaczał sie staczac tylko ku gorszemu, no cóż jeszcze nowy lub prawie nowy to poł biedy ale nie wyobrazam sobie podeksploatowaną używkę!!!Tego bym nie kupił a dlaczego?No coz trzeba kupic aby sie przekonać.Tutaj już ot taki sobie mechanik nic nie wskóra,remont samego zawieszenia to juz koszty poteżne o awarii elektroniki nawet nie wspomnę.Jesli już taka bryka to dla b.kasiastych ludzi!BAAAARDZO!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Lut 2009, 20:28

PhantomASA1 aż tak źle nie jest, ale częściowo się podpisuję pod tym. Lepiej za tą cenę znajdź W140 :lol: Komfort będzie mysle że taki sam ale niezawodność lepsza.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

20 Lut 2009, 21:58

Ta elektronika cholerna gdyby nie to to wtedy by nie było tak żle no i te kosztowne awarie silników CDI,to przeraża.Meś w-140? :D To chyba Najprawdziwszy Merol nowszych czasów,komfort?Oj chyba lepszy .Remont zawieszenia w W 220 zaczyna się od 10000 zł.Pisałem juz że kolega mojego brata pracuje u nas w serwisie Mera u Zasady ,właściciele zostawiaja średnio 2000 zł za przegląd przy awariach trochę poważniejszych i 20000!Jest sie nad czym zastanowic.Jaki jest W140 jesli egzemplarze w b.stanie chodzą po około 40000 zł?10 letnie samochody.Gdybym ja miał wybierać wole W140.Słowik Przyjacielu Ty napewno też! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

21 Lut 2009, 09:31

Pewnie że W140 jest lepszy :lol: I większy :lol: Jest to chyba największa S klasa jaka do tej pory powstała.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Lut 2009, 10:42

Dzięki za rade, chyba jednak nie będzie sie pchał w tego w220, ale w140 nie wchodzi w gre, zwyczajnie sie koledze nie podoba. A możecie mi coś jeszcze powiedzieć o Mercedesie ML? Zaznaczam że cena do 40000tys. więc raczej wersje benzynowe, bo diesla to do takiej kwoty bardzo trudno znaleźć. Z góry dzięki.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne wakacje z kamperem
    Z powodu pandemii wiele osób obawia się spędzać urlop w dużych ośrodkach wypoczynkowych. W tej sytuacji jednym z możliwych rozwiązań okazuje się kamper, inaczej samochód kempingowy, posiadający część mieszkalną, ...
    Nie bój się parkować tyłem - to proste!
    Wąskie miejsca postojowe na parkingach podziemnych, na przykład pod biurowcami czy galeriami handlowymi, to dla wielu kierowców prawdziwe wyzwanie. W takich przestrzeniach najlepiej parkować tyłem – ten manewr ...

21 Lut 2009, 12:04

W ML-a też bym się nie pchał,to też nie ta niezawodnosć ,wbrew pozorom nietrwale zawieszenie no i kosztowny w utrzymaniu samochod.Kawał słusznej bryki ale? :cry: Celowałbym racze w Toyotę RAV4,Hondę CRV,HRV,Suzuki Grand Vitara.Toyota zdecydowanie numer 1 ,pozostałe b.wysokiej jakości,tyle samo 5 gwiazdek na 6 możliwych.Nie kupiłbym ML-a napewno,no chyba że byłby jakościowo równy Mesiowi W-140! Szkoda,że koledze nie podoba się ten model ale wystarczy się przewiezć tym gigantem zużywającym tylko ok.8l na 100 km by go pokochać.Nie znajdziesz samochodu o wiekszym komforcie jazdy(naturalnie Rollsów i Maybachów na mysli nie mam),tak dopracowanym.Na stworzenie tej bryki poświęcono najwięcej roboczogodzin w historii Koncernu.Potem stwierdzono,ze powstał produkt zbyt dobry znow przeinzynierowany więc następca mógł byc już tylko gorszy!Ja jesli juz zajeżdzę Przyjaciela(tylko kiedy? :shock: ),kupię tylko ten model z silnikiem 300SD,co z tego że ta bryła trąci myszką?Taki jej urok właśnie,to wnetrze w skórze!Eeeech :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

21 Lut 2009, 18:18

ML jest fajna :lol: Czytałem kiedyś że jest bardzo ale to bardzo komfortowa i właściciele ML-ek często zmieniają sprężyny na twardsze, bo za mocno buja :o
PhantomASA1 co do tych samochodów co podałeś to chyba nie ta klasa :lol: Żaden z tych samochodów nie równa się ML-ce :wink:
Volvo a niech twój kolega się zastanowi nad Volvo S80 :lol: Też bardzo fajny samochód. Ale bardziej bym celował w W140 jeśli tak bardzo mu zależy na luksusie :lol: ale E klasa też zapewni wysoki komfort.
Jest jeszcze jedne rozwiązanie G KLASA :lol: :lol: :lol: Ten samochód jest znakomity! Czołggg :lol: Ale niestety egzemplarze z 1990 roku kosztują właśnie 40tys.zl jak nie więcej :) Bardzo ceniony samochód który traci bardzo ale to bardzo mało na wartości, jeśli wogle traci :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika