Proszę o opinie na temat merca e-klasa 2.2 cdi kombi z 2000r

05 Mar 2009, 15:19

proszę o opinie na temat merca e-klasa 2.2 cdi kombi z 2000r
motor 143KM
zamierzam takiego nabyc i waham sie miedzy nim a passatem z podobnego rocznika 1.9 tdi 110 lub 115KM
ineresuja mnie opinie o spalaniu i kosztach czesci bo mieszkam na takiej prowincji że tu nie ma praktycznie dróg
pozdrawiam
rafart
Nowicjusz

05 Mar 2009, 16:04

Na twoim miejscu celowałbym w Meśka 2.9 td,te silniki są godne polecenia.Jeśli juz chcesz kupić tego 2.2 CDI sprawdz tylko czy nie przecieka pompa wysokiego ciśnienia i jakiej jest produkcji,jesli BOSCHA to ok.Regeneracja takiej pompy to koszt ok.3000 zł.Wtryski,zamienniki kosztują ok,800 zł jeden ,BOSCHA ok 1450 zł,to i tak jest taniej jak w przypadku pompowtryskiwaczy ,które kosztują ok 2400 zł jeden(BOSCHA).Nie wiem ile ta bryka ma napukane kilosów ja myslę,że minimum 500 kkm,no wiesz to jest common rail,zastanów się jeszcze czy nie wolałbyś 2.9 TD,silniki długowieczne!Troszeczkę głosniejsze i trochę słabsze ale za to trwałe jak ch...a.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Mar 2009, 17:08

tak tez słyszałem ze nalezy na nie bradzo uwazac, jak spalanie w takim 2.9 sie kształtuje? czy dobry serwis określi stan takiej pompy i ewentualnie pompowtryskiwaczy?
nie chciałbym klęknąć od razu z 5 tys za naprawe
auto jest w super stanie (wizualnym) a cena w komisie to 23.900 i boje sie zeby nie było żadnej muki
bardzo dziekuje za opinie
rafart
Nowicjusz

05 Mar 2009, 17:59

Słuchaj pierwsze, ile ma przejechane kilosów,drugie wystarczy zapalić i już wiesz prawie wszystko,trzecie so;idna jazda próbna,to jest automat?Jesli tak to wiedz sobie te skrzynie wytrzymują ok.600 kkm potem wymiana albo remont ,nie bede ci pisał o kosztach bo są kosmiczne.Ja bym się zastanowił czy kupić takiego Meśka,mnie tutaj już pachnie przebiegiem solidnym,jesli kupisz wychusta to szykuj torbę kasy ,wszystko kosztuje.Ja gdybym kupował to tylko z silnikiem 2.9 td lub 2.7 CDI bo one są najbardziej udane,pamiętaj o tym!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Mar 2009, 18:07

2000r. 23,900 i komis to nie wrozy nic dobrego
nie mam pojecia w jakich cenach sa teraz takie meski, ale raczej 2000r. za 23k to moze byc mina :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...