Metaliczne dźwięki - Honda HR-V

02 Lut 2012, 20:05

jestem nowy wiec najpierw sie chcialem przywitam
...i mam problem z moja hr-v
wymieniony zostal przy przebiegu 186 k rozrzad, sprzegło, uszczelniona miska itd.
przedwczoraj po uchurochomieniu uslyszalem spod maski metaliczny dzwiek, dzwonienie trwalo kilka sekund. poejchalem do mechanikow. zostawilem im auto tak by mieli mozliwosc spr. przy zimnym silniku i zdiagnozowanie ustreki. stwierdizli, ze to olej w pompie gestnieje itd.
odglos zaczal pojawiac sie dzis nie tylko podczas startu ale i w czasie jazdy, dodawania gazu. na luzie nie brzeczy. brzeczy przy lekkim dodaniu gazu. nie wiem jak opisac ten dzwiek. takie metaliczne dzwonenie. co to moze byc panowie?
lttiger
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 11 1990
Auto: HR-V

03 Lut 2012, 13:36

Honda ma różne silniki,nic nie piszesz jaki to silnik,który rocznik,moc ,benzyna czy diesel ,itd! :( i jaki olej jest wlany?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Lut 2012, 18:09

PhantomASA1 napisał(a):Honda ma różne silniki,nic nie piszesz jaki to silnik,który rocznik,moc ,benzyna czy diesel ,itd! :( i jaki olej jest wlany?!

To jest HR-V więc jedyny mozliwy silnik to 1,6 benzyna :!:

Po wymianie sprzęgła prawdopodobnie coś zostało wykonane niewłaściwie, trzeba dokładnie sprawdzić.
W hondzie jesli zostanie zbyt mocno naciągnięty pasek rozrządu to będzie słyszalny gwizd podczas dodawania gazu.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...