Metromierz w Samuraju, jak podłączyć?

08 Lut 2013, 18:31

Witam, czy jest możliwość podpięcia metromierza w samuraju do licznika, nie stosując impulsatora, jeśli tak (a podobno) to kto wie do którego kabelka przy wtyczce???
Dodam ze jest komputer.
iro6
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Dębno

08 Lut 2013, 20:55

a licznik masz na linke czy "na kabelek" bo komputer to wiesz :mrgreen:
jeśli masz "na kabelek" to masz impulsator w reduktorze, wystarczy w wiązce sprawdzić który idzie do zegara, jeśli linka to więcej kombinacji, musisz wtedy kupić impulsator (montowany z tyłu licznika i do niego idzie linka) i z niego czytasz impulsy do metromierza, można impulsator przy reduktorze ale te nieoryginane nie do końca pasują i można je urwac łatwo
ponoć da się z OBD wyłapać impuls... ale jeszcze nie widziałem tej sztuki :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Miejscowość: z błota ;)

09 Lut 2013, 15:52

no własnie licznik jest na linke, czyli nie elektronik, ktoś, gdzieś kiedyś, podobno itd. :):):):) wpiął się w wiązkę idącą z komputera do licznika, tylko właśnie jak sprawdzić który to kabelek????.
i co to jest OBD???
iro6
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dębno

09 Lut 2013, 17:39

podjedź tam gdzie robią tachografy wytłumaczą Ci wszytko co trzeba z montażem impulsatora itp
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku
    Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...