REKLAMA
Witam jestem na zakupie MG ZS 180 2,5 benzyna LPG. I chcę się dowiedzieć czy mechanicznie przetrzyma jeszcze trochę. Silnik nie był myty przez trochę czasu. W załączniku przesyłam to miejsce czy jest się czego w ogóle obawiać (pierwsze zdjęcie od góry), auto nie ma żadnych niepokojących dźwięków, dym z wydechu przy pierwszym mocnym gazowaniu na jałowym był odrobinę niebieski, ale podczas odpalania na zimnym i normalnej pracy jest niewidoczny (auto nie ma kata). Po przyłożeniu ręki do wydechu stwierdziłem, że nie ma wilgotnej olejowej mgiełki. Podczas otwarcia klapy silnika czuć jakiś słodkawy płyn. Zbiornik na płyn chłodnicy jest prawie pusty, na dnie jest woda. Na jednym zdjęciu niebieskim markerem jest zaznaczone uksycie śruby przez czerwony element, czy to było coś poważnego, bo ten element został wymieniony i teraz ma kawałek wolnego miejsca, z jednej strony co nienaturalnie wygląda. Samochód zamierzam zabrać na diagnostykę i poradzić się fachowca odnośnie stanu silnika może mi zmierzy kompresję. I jeszcze jedno, gałka zmiany biegów dość frywolnie lata na prawo i lewo nie ma tego miejsca, do którego zawsze wraca, wszystkie biegi łatwo wchodzą. Czy jest to drogie w wymianie, czy raczej drobnostka
Dziękuję za jakąkolwiek pomoc
Vin jakbym zapomniał coś dodać SARRTLLLT2D577948
Link do albumu ze zdjęciami jeśli coś by było niewidoczne na forum https://imgur.com/a/5jQhiwN