[25-30k] Miasto, długa trasa.

28 Maj 2016, 22:09

Zerknijcie proszę te aukcje
[link do oferty na Olx wygasł]
70xic
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 10 2012
Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.4 ECOTEC 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

29 Maj 2016, 11:36

1. nie działa
2. mam wrażenie, że były jakieś przygody blacharskie (nierówne szczeliny os strony kierowcy) ale to jest do zweryfikowania na żywo, a nie zdjęciach
3. można zobaczyć
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

29 Maj 2016, 12:12

Oglądałem ją, jednak cena jest dość duża.
70xic
Nowicjusz

29 Maj 2016, 12:15

Dostał w tył - krzywo spasowana klapa, krzywo naklejony emblemat Hondy, brak oznaczenia modelu
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Maj 2016, 12:19

dzida - a co o tej powiesz?
http://www.guloggratis.dk/annonce/bille ... 0i-comfort
("wyczyść sam" oferta).
tomekdk

29 Maj 2016, 12:29

tomekdk napisał(a):dzida - a co o tej powiesz?
http://www.guloggratis.dk/annonce/bille ... 0i-comfort

Tak zapytam z ciekawości wkleiłeś link z autem wystawionym za prawie 70k DKK to jak to przeliczasz ? Oczywiście patrząc na budżet autora tematu...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Drogo, szybko i luksusowo - zestawienie wyjątkowych coupe!
    Tendencje wzrostowe w segmencie samochodów premium są mocno widoczne na rynku polskim od dobrych kilku lat. Sprzedaż rośnie systematycznie, dzięki czemu według danych pochodzących z raportu PZPM, w roku 2015 auta luksusowe ...
    Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...

29 Maj 2016, 12:35

Był walnięty, ale bardzo lekko - widziałem zdjęcia. Gość ma całą książkę serwisową, zakupił auto z salonu Hondy w 2k13, jest bardzo zadbana.
70xic
Nowicjusz

29 Maj 2016, 12:45

szybki - w przypadku eksportu z Danii dostaje się zwrot podatku od samochodu, bo ceny duńskie, jak zauważyłeś, są kosmiczne.
Ale ze zwrotem cała transakcja już się kalkuluje, dlatego ten rynek jest w pewien sposób też ciekawy, no bo w Niemczech nie kupisz super auta za grosze, tutaj nie musisz kupować za grosze, bo często zwrot sprawia, że, się wszystko odpowiednio kalkuluje, ale też nie ma tak, że każdy samochód się kalkuluje jakoś tanio, różnie to bywa. Ale jak do tego dorzucisz całą historię sprawdzenia samochodu i specyfikę duńskiego rynku, gdzie nie ma "arabskich komisów", to jeśli ktoś szuka pewniaka - no to mało jest lepszych miejsc.
http://www.auto-swiat.pl/jak-sprzedac-i ... c-po/pghcy
Dla przykładu, ta Honda kalkuluje się na 32 500 zł, ze sprowadzeniem pod dom i wszystkimi opłatami. "Niestety" jest z duńskiego komisu, przez co cena jest trochę zawyżona (ale dochodzi 6 miesięcy gwarancji), ale ciągle ciekawa, a "wyczyść sam oferta" może oznaczać, że właśnie co dostali go w rozliczeniu, no, ale to sprawdzenie w systemie by wszystko wykazało. Niestety nie jestem w stanie jej teraz sprawdzić, bo nie ma tablic / VINu, no, ale to żaden problem to uzyskać, zresztą ona akurat jest 15 minut drogi od mojej chaty.

A ja chyba przestanę na trochę przeglądać duńskie ogłoszenia, bo na tę chwilę to bym mógł z 10 samochodów sprowadzić - pewniaków, ma ktoś może nadmiar gotówki? ;)
Tydzień temu było i30 1.6 CRDi 90 koni 88 000 km, konserwacja podwozia, wersja dosyć uboga (ale klima, elektryka z przodu była) - taki dziadkowóz, ale nie o to chodzi, był wystawiony za 65 000 koron (cena naprawdę świetna), myślałem, żeby ojcu sprowadzić, ale zanim on się namyśli ... po dwóch dniach już nie było oferty ... patrzę później:
http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/hyunda ... ic/2874543 (bez zdjęć, pewnie, żeby poprzedniemu sprzedającemu smutno nie było ;)) - 84 900 koron od handlarza, z gwarancją - a pewnie i tak nic w nim nie robił, także trzeba być szybkim ... szybki ;)
Ostatnio edytowany przez tomekdk, 29 Maj 2016, 12:47, edytowano w sumie 1 raz
tomekdk

29 Maj 2016, 12:47

W takim razie warto obejżeć

tomekdk wygląda sensownie ale u nas też podobną kupi w tej cenie
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Maj 2016, 12:53

Wiem dzida - i nie chodzi o to, że ja jakoś mocno namawiam, bo uwierzcie mi, mam stałą pracę i jest bardzo dobrze, samochody to jako hobby. Po prostu są osoby, które, jeśli cenią sobie pewność, no to ja akurat trafię w ich potrzeby, bo począwszy od sprawdzenia przebiegu, przeglądów technicznych, poprzez historię właścicieli - kto od kiedy miał, jak długo, czy samochód stał wymeldowany jakiś czas, czy był w ciągłej eksploatacji, czy nie było szkody całkowitej, czy na samochodzie nie ma zastawu pieniężnego - to można sprawdzić na oficjalnych stronkach duńskich ... wiem też jak powinien jeździć samochód w bardzo dobrym stanie. Mam miernik grubości lakieru, tester, a podczas jazdy testowej nie jadę, by się przejechać samochodem, tylko sprawdzam czy np. tarcze nie biją przy hamowaniu, czy łożysko i przeguby o sobie nie dają znać, zawieszenie na dziurach jak się sprawuje, itp.
Ja wiem, że Wy sami potraficie to wyśmienicie ocenić, a szukanie samochodu to dla Was pewnie też frajda, dlatego nic Wam po mnie, ale nie każdy tak potrafi, i nie każdy ma też dostęp do takiego fajnego rynku, także a nuż ktoś skorzysta, ja skorzystam, i wszyscy będą zadowoleni :ok:
tomekdk

29 Maj 2016, 13:03

tomekdk a mógłbyś przybliżyć temat tak szablonowo żeby wyliczyć sobie samodzielnie cenę auta? Oczywiście pomijając cenę za transport i Twoją usługę co jest tematem w miarę stałym... :D
szybki
Moderator - Tuning

29 Maj 2016, 13:11

szybki - czyli mam zdradzić swoje wszystkie "tajemnice handlowe"? :shock: ;)
Sorry stary, rozpracowanie systemu trochę zajęło, także kontakt z urzędem skarbowym był niezbędny, bo jest parę niuansów, które nie dawały mi spokoju, ale udało się wszystko rozpracować, i pozwolisz, że zachowam tę wiedzę dla siebie? ;)
Niestety jako osoba "nieduńska" nie masz możliwości odzyskania stąd podatku. Jednak sporo samochodów w Polsce, z Danii, to kupowane w takich miejscach:
http://www.koegeautomobiler.dk/cars-to-export/
i to byś mógł przywieźć, bo są firmy, które po prostu odzyskują zwrot podatku i wystawiają samochody już w cenie "netto" - "uden agfift" - bez tego podatku ... no, ale to z pewnym samochodem, sprawdzonym ma się chyba średnio po drodze. Ale sporo ofert w Polsce - samochodów z Danii - to właśnie takie oferty, zwożone "hurtem".
70xic - wybacz OT, ale wszystko zaczęło się od Twoich Accordów! ;)
tomekdk

29 Maj 2016, 13:32

tomekdk napisał(a):szybki - czyli mam zdradzić swoje wszystkie "tajemnice handlowe"?

Chyba się nie zrozumieliśmy bo nie chodzi mi o żadne tajemnice tylko o ogół który pozwoli zaoszczędzić czas Tobie i kupującemu...więc patrząc np: na cenę 70k dkk wiem że mam szanse odjąć np: 10% ceny z podatku auta czerwonego a 20% auta zielonego (taki przykładzik) więc dalej wchodzę w temat albo odpuszczam i nie zawracam Ci głowy... :D

Dokładnie tak robię jak sprowadzam auta z CH... wiem ile musze sobie dodać % do ogłoszenia i jeżeli jestem zainteresowany dzwonię do kolegi który ogarnia temat. I nikt nie chce szczegółów które przy sprowadzaniu z CH są różne dla poszczególnych aut/pojemności/pochodzenia no i układów załatwiającego...po prostu nie obchodzi mnie to.

Reasumując nie interesuje mnie noł hał :D interesuje mnie szacowany finał $$$ u mnie na podwórku... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

29 Maj 2016, 13:43

Nie jest tak łatwo szybki, bo zwrot za każdy samochód jest inny, nie ma na to jednej reguły. Trochę też jest w tym "hazardu", bo nigdy do końca nie wiesz jak na tym wyjdziesz.
tomekdk

29 Maj 2016, 13:48

tomekdk napisał(a):Nie jest tak łatwo szybki, bo zwrot za każdy samochód jest inny, nie ma na to jednej reguły. Trochę też jest w tym "hazardu", bo nigdy do końca nie wiesz jak na tym wyjdziesz.

No widzisz i cenna informacja bez zdradzania szczegółów... :ok:
Czyli tak naprawdę trzeba wystosować do Ciebie zapytanie o każde auto z osobna ???
szybki
Moderator - Tuning