szybki - w przypadku eksportu z Danii dostaje się zwrot podatku od samochodu, bo ceny duńskie, jak zauważyłeś, są kosmiczne.
Ale ze zwrotem cała transakcja już się kalkuluje, dlatego ten rynek jest w pewien sposób też ciekawy, no bo w Niemczech nie kupisz super auta za grosze, tutaj nie musisz kupować za grosze, bo często zwrot sprawia, że, się wszystko odpowiednio kalkuluje, ale też nie ma tak, że każdy samochód się kalkuluje jakoś tanio, różnie to bywa. Ale jak do tego dorzucisz całą historię sprawdzenia samochodu i specyfikę duńskiego rynku, gdzie nie ma "arabskich komisów", to jeśli ktoś szuka pewniaka - no to mało jest lepszych miejsc.
http://www.auto-swiat.pl/jak-sprzedac-i ... c-po/pghcyDla przykładu, ta Honda kalkuluje się na 32 500 zł, ze sprowadzeniem pod dom i wszystkimi opłatami. "Niestety" jest z duńskiego komisu, przez co cena jest trochę zawyżona (ale dochodzi 6 miesięcy gwarancji), ale ciągle ciekawa, a "wyczyść sam oferta" może oznaczać, że właśnie co dostali go w rozliczeniu, no, ale to sprawdzenie w systemie by wszystko wykazało. Niestety nie jestem w stanie jej teraz sprawdzić, bo nie ma tablic / VINu, no, ale to żaden problem to uzyskać, zresztą ona akurat jest 15 minut drogi od mojej chaty.
A ja chyba przestanę na trochę przeglądać duńskie ogłoszenia, bo na tę chwilę to bym mógł z 10 samochodów sprowadzić - pewniaków, ma ktoś może nadmiar gotówki?
![Wink ;)]()
Tydzień temu było i30 1.6 CRDi 90 koni 88 000 km, konserwacja podwozia, wersja dosyć uboga (ale klima, elektryka z przodu była) - taki dziadkowóz, ale nie o to chodzi, był wystawiony za 65 000 koron (cena naprawdę świetna), myślałem, żeby ojcu sprowadzić, ale zanim on się namyśli ... po dwóch dniach już nie było oferty ... patrzę później:
http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/hyunda ... ic/2874543 (bez zdjęć, pewnie, żeby poprzedniemu sprzedającemu smutno nie było
![Wink ;)]()
) - 84 900 koron od handlarza, z gwarancją - a pewnie i tak nic w nim nie robił, także trzeba być szybkim ... szybki
![Wink ;)]()
Ostatnio edytowany przez tomekdk, 29 Maj 2016, 12:47, edytowano w sumie 1 raz