Ten Civic z 2009 raczej prywatny nie jest, mnie wygląda na ofertę handlarza, który sprzedaje "prywatnie".
Ale jeśli chodzi o przód to się zgadza, auto to przedlift, bo środek też z przedlifta.
A rok produkcji ... poruszałem ten temat wiele razy na różnych forach ... za granicą nie ma czegoś takiego jak rok produkcji, funkcjonuje data 1-j rejestracji, sprowadzając auto do Polski diagnosta / WK ... ustalają rok produkcji.
Teoretycznie może zdarzyć się tak, że kupisz za granicą auto z 2011 roku (wyszukiwarki zagraniczne "szukają" po dacie 1-j rejestracji) ... przyjedziesz do PL, chcesz zarejestrować w PL ... i nagle się okazuje, że masz np. rocznik 2008.
A jak kupiłeś np. z jakiegoś niemieckiego salonu płacąc sporą kasę "za rocznik 2011" to na start jesteś tyle w plecy, że szkoda gadać, jeśli w Polsce zarejestrują Tobie z rokiem produkcji 2008, bo jakoś tak się przyjęło, że to w PL najważniejsze.
Ten Civic miał pewnie datę 1-j rejestracji 2009. Jeśli jest już zarejestrowany w PL - to w dowodzie można sprawdzić co wbili, bo czasami zdarza się, że ktoś podaje datę 1-j rejestracji w polu "rok produkcji" w ogłoszeniach.
Niektórzy agenci podają "rok modelowy" - jeśli jest najlepszy
![Szczęśliwy :D]()
Pisałem nawet do otomoto, że może wprowadziliby wyszukiwanie po dacie 1-j rejestracji, która jest powszechnie znana i pewna, bo z datą produkcji to jest przeważnie tak, że jak auto ma datę 1-j rejestracji do czerwca ... to wpisują rok produkcji poprzedni rok ... a jak powyżej ... to obecny.
Czasami sprawdzają po VIN-ie, czasami nie sprawdzają, no cyrk i rozpusta niesamowita.
Cineos - jak masz Mazdy do oceny to wbijaj do działu "Kupuję Mazdę!" ... a to podam Tobie namiary na prv.