Mam Microcara MC1, rok produkcji 2005, silnik 400cm Diesel Lombardini. Mam z nim problem, ponieważ nie chce się rozpędzić więcej jak 30km/h. Silnik pali na dotyk, chodzi równo. Założyłem już nowy pasek i ślizgi wariatora, ale to mu nic nie pomogło. W czym może tkwić problem?
Zacznijmy od tego czy masz dość wysokie obroty przy tych 30 czy pyrkocze sobie tylko? Od zawsze tak bylo czy stało sie nagle? Rozumiem ze tam jest automat bezstopniowy?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Obowiązek opon zimowych – czy istnieje i kiedy należy założyć zimówki? Niektórzy kierowcy mogą przed nadejściem zimy zastanawiać się, czy zmiana opon jest obowiązkowa. Wiąże się to z dylematami, jak chociażby to, czy za jazdę na oponach letnich zimą można dostać mandat, czy może lepiej ...
Škoda Kodiaq SPORTLINE i Škoda Kodiaq Scout Modele KODIAQ SPORTLINE i KODIAQ SCOUT stawiają kolejny krok w ofensywie czeskiej marki w segmencie SUV. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Elegancki i dynamiczny SUV, który szczególnie przypadnie do gustu entuzjastom ...
Tam nie ma jakiejś zaawansowanej elektroniki która mogła by coś takiego robić jak blokowanie prędkości więc może warto zajrzeć do przepustnicy czy ona czasem nie jest jakoś manualnie zblokowana co niepozwalałoby na osiągnięcie pełnej mocy.
Winna jest sprężyna od gazu, ale nie ta widoczna, tylko pod deklem. Temat stary, ale jakbyś szukał pomocy to pisz. Microcar ojca jeździł max 40, teraz 75 na prostej drodze leci
Mógłbyś rozwinąć co z tą sprężyna jest nie tak? Bo ja mam problem z microcar m8, po wymianie uszczelki pod głowicą i jej planowaniu auto osiąga zawrotna prędkość 25km/h dopiero po przejechaniu około 2km rozpędza się do nawet 80km. Ale jak się zostawi go zgaszonego na 15min znów się to samo dzieje.
Jest możliwość odblokowania ale maksymalna prędkość to i tak prawie 60km/h na płaskim i bez wiatru Odblokować można wykręcając śrubkę która blokuje linkę na pompie paliwa i nie pozwala na uzyskanie większych obrotów. Dodatkowo na wariatorze podobnie jak w skuterach można zdjąć podkładki (będzie trochę lepsze przyspieszenie). Ja sam nie polecam zwiększania tu prędkości bo jak na taki pojazd to te 45km/h to i tak za dużo moim zdaniem.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.