Microcar MGO identyfikacja gumowego węża/przewodu

11 Lip 2021, 10:01

Witam

Posiadam Microcara Mgo z silnikiem Lombardini DCI. Zauważyłem, że pod plastikową osłoną silnika znajdował się nieprzytwierdzony gumowy wężyk, który przymocowałem tak jak na zdjęciu Microcar MGO identyfikacja gumowego węża/przewodu aby sprawdzić, czy nie ma z niego jakichś wycieków. Nic nie cieknie, wężyk biegnie w stronę dolnej części silnika (nie jestem pewny gdyż nie widać dokładnie). Co to może być za wężyk i gdzie powinien być podłączony? Microcar MGO identyfikacja gumowego węża/przewodu Microcar MGO identyfikacja gumowego węża/przewodu
MicrocarMGO
Obserwowany

Zdjęcia: 3

12 Lip 2021, 10:12

Ten silnik jest chyba chłodzony cieczą i nie jest to czasem wężyk od zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego silnika?

Skąd wychodzi ten wężyk? Na zdjęciu nie widać.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automatyczne światła z czujnikiem zmierzchu
    Automatyczne włączanie świateł to prosty system, działający w oparciu o mierzący natężenie światła czujnik zmierzchu. Dzięki niemu światła mijania są automatycznie uruchamiane w momencie gdy zapada zmrok lub auto wjedzie ...
    Wyższy poziom bezpieczeństwa - Dacia Duster
    Duster jest wyposażony w szereg systemów, które przyczyniają się do lepszej ochrony pasażerów. Samochód ma wzmocnioną konstrukcję: nowe podłużnice o większej grubości (+0,2 mm) wykonane ze stali ...