MIEJSKI I NA TRASY BOGATO WYPOSAZONY do 25tys

17 Mar 2014, 18:48

Volvo s40, samochód naprawdę nieźle wyglądający, lecz środek pojazdu wygląda jak wymontowany z trumny. Zauważyłem iż posiadasz V50, jeśli się nie mylę to wersja kombi S40. Mógłbyś przybliżyć mi jakość wykonania i kilka innych ciekawostek na temat tego pojazdu?
sonn
Nowicjusz

Miejscowość: Oss
Auto: W poszukiwaniu

17 Mar 2014, 20:23

sonn napisał(a):#dzida - opisałem każda podana propozycje z mojej perspektywy, i jeśli to Twoim zdaniem jest marudzenie nie powinieneś raczej tu zaglądać...

ale myślisz stereotypem, a nie logiką więc nie wiem po co tu sam zaglądasz skoro wszystko wrzucasz do jednego worka
sonn napisał(a):szukam czegoś bardziej designerskiego.

no tak i akurat niemieckie auta go mają tyle, że... :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Mar 2014, 20:35

Za lewackiego rycerza zaraz ostrzeżenie zgarniesz..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Mar 2014, 20:43

"prawy patriota" co wyzywa od lewaków w necie, a tak to ..... w świecie :ok: jak mnie denerwują tacy ludzie, a mnóstwo ich poznałem... co to za moda?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Mar 2014, 20:52

Swoją drogą mają syrenkę reaktywować
Wersja podstawowa ma być dostępna już za 35tys :D
Zbieracie? :naughty:
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2007

17 Mar 2014, 21:14

Dokładnie V50 to S40 tylko w wersji kombi. Co do jakości wykonania to jest naprawdę dobra i z trwałych materiałów, obsługa samochodu jest banalna, wymiana żarówek intuicyjna.
Płyta podłogowa (P1), elementy zawieszenia są te same co w Fordzie Focusie, silnik 2.0D to pomysł Forda a zrobiony i stosowany w samochodach z PSA. 2.0D spokojnie sobie radzi na naszych drogach, 136KM i 320 Nm wystarcza w zupełności. 6 biegowa skrzynia daje frajdę z jazdy, można powyprzedzać ;) blachy dobrze zakonserwowane, o problemach z rdzą jeszcze nie słyszałem. Samochód w standardzie ma sporo dodatków za które trzeba gdzie indziej dopłacać, polecam wersję Momentum gdyż ma już wszystko co może się kierowcy przydać. Swoim zrobiłem w niecałe 2 lata 40tyś. km. bez żadnej awarii, jedyne co wymieniłem to tarcze+ klocki, naprawa rozrusznika, akumulator, reszta bez problemowa. Volvo mimo różnych dziwnych i w 99% nieprawdziwych opiniach jest niedocenianym autem na rynku, szczególnie modele c30/s40/v50 są porównywalne przez większość do wspomnianego Forda Fokusa jednak to kompletne bzdury a ludzie którzy tak piszą widocznie nie mieli kontaktu ani z jednym ani z drugim autem. Co do środka to każdy lubi coś innego, mnie się bardzo podoba i jest mega praktyczne, za środkowa konsolę można spokojnie wmontować radio CB, schowków jest sporo, martwić może ilość wolnego miejsca z tyłu za wysokim kierowcą :) ale to nie jest przecież duży samochód.
Spalanie w trasie 5-6 w mieście 6-7 litrów, koszty części porównywalne lub niższe niż w markach niemieckich, sporo jest nieautoryzowanych i dobrych serwisów specjalizujących się w marce. Najważniejsze że te samochody nie tracą tak dużo na wartości w porównaniu do francuzów czy japończyków.
Najlepiej to znajdź takie w twojej okolicy i pooglądaj dobrze, przejedź się a sam wyrobisz sobie zdanie.
Rarytasem na rynku jest wersja silnikowa 2.4D D5 z 180KM, jeszcze z dodatkami r-design to już poezja :)
Jak masz jakieś pytania to chętnie pomogę.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie bój się parkować tyłem - to proste!
    Wąskie miejsca postojowe na parkingach podziemnych, na przykład pod biurowcami czy galeriami handlowymi, to dla wielu kierowców prawdziwe wyzwanie. W takich przestrzeniach najlepiej parkować tyłem – ten manewr ...
    Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...

17 Mar 2014, 21:20

Lewak = socjalista. Myśląc dalej ta linią, bierze wszystkich taka sama miarą. Ale czarne zawsze będzie kradło a żółte w sreberka zawijało. Ale o co cały ten dym? Każdy ma swoją miarę więc po co moją krytykujecie skoro sami swoją promujecie?

Wracając do pierwotnego tematu który dzięki NIEKTÓRYM forumowiczom zanikł. Z tego co się oriętuję w s40 nie ma w standardzie nawigacji. Komputer pokładowy owszem jest, ale czy nawigacja?
sonn
Nowicjusz

17 Mar 2014, 21:21

Rom33 napisał(a):nie tracą tak dużo na wartości w porównaniu do francuzów czy japończyków.

akurat japońce lepiej trzymają cenę u nas ;)

Z tego co się oriętuję w s40 nie ma w standardzie nawigacji

żadne auto w tej cenie nie ma navi w serii
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Mar 2014, 21:29

Zwracam honor. Nie doczytałem. Było napisane fabrycznie a ja wziąłem to ze w standardzie. Pomyłka, przepraszam.
W moim budżecie ciężko będzie znaleźć z navi.
sonn
Nowicjusz

17 Mar 2014, 21:29

Zwracam honor. Nie doczytałem. Było napisane fabrycznie a ja wziąłem to ze w standardzie. Pomyłka, przepraszam.
W moim budżecie ciężko będzie znaleźć z navi.
sonn
Nowicjusz

17 Mar 2014, 21:31

Navi w Volvo jest tylko w opcji, nie jest to graficznie jakoś zaawansowany produkt ale daje radę, mapy są uaktualniane co 2 lata, plusem fabrycznej navi jest jej miejsce (wysuwa się na środku podszybia) i duży ekran, niestety nie dotykowy i bez j. polskiego, sterowanie z pilota bądź z joysticka na kierownicy, prosta w obsłudze. Są dwie wersje z twardym dyskiem i bez, czytnik płyt DVD jest w schowku przed pasażerem.
O utracie wartości przekonałem się ostatnio z rozmowy z rzeczoznawcą samochodowym podczas oceny szkody parkingowej na moim aucie :(

P.s.
spokojnie znajdziesz auto z navi w tym budżecie, trzeba szukać
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

17 Mar 2014, 22:22

astra h gtc tyle w temacie

co do accorda zgadzam sie ze to auto nie wyglada dobrze ani z zewnatrz ani wewnatrz a zegary to juz w ogole.. wiekszych zrobic chyba niemogli...
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

17 Mar 2014, 22:25

i tu wchodzą gusta, bo dla mnie Accord VII wygląda świetnie w sedanie, bo kombi to karawan podobny do Vectry C ale jest bezawaryjny i ma super silniki mimo, że tylko 3. Nawet nie popatrzyłbym na Audi a4 mając możliwość kupna Hondy, bo audi nic sobą nie reprezentuje.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Mar 2014, 22:31

U mnie jest tak samo jak u Dzidy, tylko ze ja w 1 kolejności brałbym Mazde 6.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Mar 2014, 22:33

6 jest fajna, ale ma mankamenty ktore do tego stopnia mi przeszkadzaly z ekupilem gtc a mianowicie: fatalnie wygladaja te welurowe fotele, oryginalne radio nie ma antyshocka wiec przerywa sluchanie cd a nieoryginalne radio slabo wyglada, i gnicie karoserii

ale wiadomo, gudst jest jak CH**, kazdy ma swoj;)

co do vag i audi nie lubie aut ktore widac na na ulicy w ilosci masowej;)
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006