MIEJSKI I NA TRASY BOGATO WYPOSAZONY do 25tys

16 Mar 2014, 21:06

Witam,

= Budżet: jak wyżej do 25.000 zł

= Rejon: samochód będę sprowadzał

= Typ: sedan, coupe, hatchback

= Użytkowanie: na co dzień miasto (Warszawa), lecz 4 razy do roku będzie robił trasę 1300 km w jedną stronę oraz weekendowe wypady po 150-250 km w jedną stronę.

= Własne potrzeby: Nie mam czegoś co MUSIAŁO by się znajdować, lecz milo by było mieć szyberdach/panoramę oraz jakaś skórkę może nawet nawigację.

Swoich typów nie mam ponieważ dość nagle plany się pozmieniały i wracam z długoletniej
emigracji sporo wcześniej niż planowałem, dlatego tez budżet nie jest zbyt duży.

Liczę na wasza inwencję i kreatywność w podsuwaniu propozycji i radzeniu.

Z góry dziękuję za każdą reakcję!
sonn
Nowicjusz

Miejscowość: Oss
Auto: W poszukiwaniu

16 Mar 2014, 21:17

Ja polecę Ci Peugeota 307/407. Dobre silniki i fajne wyposażenie. Mało palą i są wygodne.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Mar 2014, 21:21

Tu gdzie akurat mieszkam (holandia) są to cenione samochody, lecz osobiście obawiał bym się trochę awaryjności tych aut. Zwłaszcza przy tej kwocie.
sonn
Nowicjusz

16 Mar 2014, 21:25

Ode mnie Ford Focus II, porządne Mondeo Mk3, Honda Acord
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Mar 2014, 21:41

Focus - jak dla mnie autko naprawdę niezłe, lecz jako samochód służbowy. Trochę ubogie wyposażenie oraz mało interesująca stylistyka.
Mondeo mk3 - Troszkę ciekawsze wnętrze, lecz wygląd zewnętrzny psuje resztę. Poza tym opinia o tych jednostkach napędowych jest dość słaba.
Accord - zupki chińskie lubię, samochody nie. kanciaty i tworzony bez finezji. PUDEŁKO zamiast karoserii...

P.S. Zapomniałem dodać iż interesuje mnie jednostka napędowa do 2 litrów.
sonn
Nowicjusz

16 Mar 2014, 21:50

sonn napisał(a):Accord - zupki chińskie lubię, samochody nie

Nie wiem, co miałeś na myśli, ale jakby coś to Honda jest marką japońską, nie chińską :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Opel Mokka to zupełnie nowy SUV który będzie dostępny ze zmodernizowanym bagażnikiem rowerowym FlexFix drugiej generacji, umożliwiającym przewożenie nawet trzech rowerów. Ulepszony system przewozu rowerów ...
    Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...

16 Mar 2014, 21:52

Ford Mondeo Mk3 ma dobre silniki benzynowe np. 2.0 145km
Koniu
Forumowicz VIP

16 Mar 2014, 21:54

A to jakaś różnica? Skośnooki to skośnooki, a czy japoniec, chińczyk czy koreaniec nie robi mi różnicy. Fakt jest faktem ze ich inwencji w motoryzacje samochodową nie uważam.
sonn
Nowicjusz

16 Mar 2014, 21:55

A Opel Vectra/ Signum
Koniu
Forumowicz VIP

16 Mar 2014, 22:03

W sumie nie głupie autka. Dość trwałe (podobno). Stylistyka to jak kto komu, jak dla mnie trochę ponad miarę. Wyposażenie jest niezłe lecz wykonanie, z tego co słyszałem i sam też trochę zaobserwowałem jest dość słabo wykonane i mało designerskie. O silnikach już się nie wypowiadam bo jak może ktoś zaobserwował, po prostu się na nich nie znam.
sonn
Nowicjusz

16 Mar 2014, 22:12

W Oplach warty uwagi jest 2.0t
mike
Moderator
Awatar użytkownika

16 Mar 2014, 22:23

sonn napisał(a):A to jakaś różnica? Skośnooki to skośnooki, a czy japoniec, chińczyk czy koreaniec nie robi mi różnicy. Fakt jest faktem ze ich inwencji w motoryzacje samochodową nie uważam.

z takim nastawieniem to kup sobie vw w tedeiku i nie marudź jak ktoś CI poleca nieprzereklamowane dobre auto zamiast gówna
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Mar 2014, 08:39

Strasznym ksenofobem zajechało nie jest Ci wstyd, ze publicznie wypisujesz takie rzeczy?
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna

17 Mar 2014, 18:29

Może Volvo S40 z początkowych lat produkcji? W tym budżecie z pewnością znajdziesz zadbany egzemplarz, polecam silnik 2.0 w dieslu i wersję Momentum. S40 ma też fabryczną dużą navi i szyberdach, wnętrze w różnych połączenia kolorów skóry lub jasna bądź czarna. Trwałe, bezpieczne i nie ma problemu z częściami czy serwisem.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

17 Mar 2014, 18:40

#noisy - Ksomofobem nie jestem. To ze nie szanuje ich stylu a raczej jego braku to inna sprawa. Zresztą lewacki rycerzu równości to forum samochodowe, nie antyrasistowskie.
#dzida - opisałem każda podana propozycje z mojej perspektywy, i jeśli to Twoim zdaniem jest marudzenie nie powinieneś raczej tu zaglądać...
A co do VW w tdi to mało szykowne samochody. Fakt trwałe i dość tanie w utrzymaniu, lecz szukam czegoś bardziej designerskiego.
sonn
Nowicjusz