Miejskie auto dla kobiety...

12 Paź 2011, 23:57

Trudny wybór, pomóżcie proszę, bo cierpliwość mi się kończy.
Niestety, zadecydować muszę sama, a co tu dużo gadać, znam się kiepsko.
Auto do jazdy po mieście, raz w miesiącu dłuższa trasa z 3-osobową rodziną, ok 350km.
Myślałam o: Honda Jazz, Mazda 2, Hyundai i20. Bardzo podoba mi się najnowasza Yaris, ale salon daje mi koszmarne warunki leasingu, więc raczej nie. Na lepszych warunkach proponują Auris, ale jakoś nie mam przekonania do tego modelu :/.
Miło byłoby gdyby auto było mało awaryjne i mało palące :D.
Czy mogę liczyć na jakieś sugestie?
chwilka
Nowicjusz

Auto: Toyata Avensis

12 Paź 2011, 23:59

Aaa... Ma to być nowy samochód, chcę wziąć go w leasing...
chwilka
Nowicjusz

14 Paź 2011, 12:08

Dzięki za pomoc.
chwilka
Nowicjusz

14 Paź 2011, 12:11

Może coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Paź 2011, 19:31

Jeśli zastanawiasz się nad Mazda2 to w podobnym budżecie polecałbym coś świeższego czyli Kie Rio najlepiej z silnikiem 1.4 109KM. 6 biegowa skrzynia biegów świetnie sprawdzi się w dłuższych trasach, a samochód jest naprawdę bardzo dobrą propozycją.
Można się też zastanowić nad Punto EVO z MultiAirem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bardzo dobrze wykonany no i świetny silnik pod maską.

Do tego Citroen C3, którego wyposażenie w tej cenie jest bezkonkurencyjne i silnik jak na swoją moc jest całkiem dynamiczny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

I jeszcze tak nieśmiało polecę Seata Ibizę ;) Trochę tańszy od wcześniej wymienionych, a samochód godny polecenia. Ja jestem z niego zadowolony ;)

EDIT: No i widzę, że Fordy Fiesty ostro staniały. Bardzo dobra cena jak na taki samochód, silnik już też niczego sobie no i ta niezastąpiona w zimie podgrzewana przednia szyba :D .
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza