Wybor z 3 aut: Ibiza | Corsa | Fabia?

13 Paź 2011, 21:17

Zbieram sie powoli na wymiane samochodu tak na wiosne 2012 roku i chce zebrać troche informacji na teamt danych modeli. Bardziej stawiam na ekonomike oraz bezawaryjność, nie jestem jakimś amantem szaleńczych nocnych wyścigow po miescie ( mimo mlodego wieku) Musze również patrzyć na to iż robie tygodniowo do 330 km.

Wybrałem kilka następujących modeli :

SEAT IBIZA III 1,2

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

CORSA C 1.0 badz 1.2

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

SKODA FABIA 1.2

[link do oferty na Allegro wygasł]

Oczywiście wszystko w instalacji gazowej. Najbardziej jestem za corsa gdyż nie jest taka droga taak

Ale najlepiej posłuchać opinii innych co mieli odczynienia z tymi pojazdami
Conqeror
Obserwowany

Auto: Astra F 1.4 8v mpi

13 Paź 2011, 21:44

Corsy 1.0 bym nie brał,pali tyle co 1.4 a osiągi dużo gorsze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Paź 2011, 21:48

Co do bialej Fabii, to jak on od nowosci ma instalacje gazowa, to ma 2x tyle jak chodz o przebieg. :D Nie ma zdjec wnatrza wiec ciezko powiedziec, ale biale autko sie pod firme kupuje i jak jakas firma wziela benzyne pod gaz zamiast klekotajki, to to musialo troche jezdzic jednak. :D

Wiesz... co do mocy i wyscigow po miescie, to nawet male i lekkie autko z motorem o mocy 60km, po prostu nie jedzie, tylko sie toczy, autko wielkosci Corsy musi miec z 80KM zeby jako tako tym sie dalo jezdzic, do wyprzedzania przy 80-90km/h taki motor to i tak padaka jak chodzi o cudowne Polskie drogi.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

14 Paź 2011, 12:17

@Czimi - redukcja do 3ki i jazda ;)

Polecam Fabię 1.2 w zupełności wystarczy do miasta, przy instalacji gazowej pali bardzo mało ;]
Jeździłem i polecam wygodne ładne autko.
a5f5c1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna Wielkanoc na drogach
    Święta wielkanocne to czas, gdy wiele osób podróżuje do swoich rodzin. Z powodu większego natężenia ruchu i niebezpiecznych zachowań innych kierowców nie wszyscy docierają do domu. W minionym roku w tym ...