Miejskie auto do 10 tys

28 Lut 2013, 22:26

Jestem zmuszona rozstać się z moją ukochaną Mazda 121 :cry: i znaleźć na jej miejsce ekonomiczne, przyzwoicie wyposażone (klima, wspomaganie kierownicy) i bezawaryjne autko. Raczej stawiam na segment B, ale biorę pod uwagę także te mniejsze i kompakty.
Z maluchów na mojej liście jest

micra i saxo
średnie to

polo iv, fabia i, ibiza III, colt CJ0, fiesta mk6

oraz golfik iv, ewentualnie corolla e11, almera, mazda 323 (F lub P), civic VI, stilo..

bez przekonania, ale oglądam też punto

które z tych aut waszym zdaniem byłoby najlepszym wyjściem? Prawdopodobnie zakładałabym gaz, więc musi pasować.
najbardziej podoba mi się colt, ale jest bardzo mały wybór.. i boję się o części.
czytałam za to o nim same dobre rzeczy
czy myślicie, że jest sens w ogóle interesować się samochodami sprowadzanymi? Może nie wszystkie są porozbijane :) ?
mrt
Nowicjusz

Auto: mazda 121

28 Lut 2013, 23:40

Jak miejskie auto to tylko maluch :) [link do otomobile.pl wygasł]
sterngre
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

01 Mar 2013, 08:55

Jesli sie martwisz o dostępnosc czesci to proszę bardzo:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

to przypadkkowe modele, wstawilem tylko po to zebys zerknął sobie :)

Ta pierwsza jest jakas podejrzana ( przod samochodu, jakos dziwnie boczki wygladaja)

A ta druga ma silnik ecoteca (nie polecany)

Polecam celowac w 1.2 16 zaworowy ;)
LBNxDamian
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2008
Auto: Almera N16
Silnik: 1.8 114KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Tundra i Sequoia TRD Sport oraz RAV4 Adventure
    Na targach w Chicago Toyota zaprezentowała swoją ofertę dla rodzin lubiących aktywnie spędzać czas. Pick-up Tundra i pełnowymiarowy SUV Sequoia otrzymały pakiet TRD Sport. Nową wersję o nazwie Adventure otrzymał także RAV4. ...