Mieszanka 5 aut |7-8tyś|Co doradzicie wybrać?

31 Sty 2019, 12:50

Seat Toledo II
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Peugeot 406 coupe
[link do oferty na Olx wygasł]

Honda Civic Honda Civic VII

Renault Megane II

Ford Mondeo
Siatkarz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

31 Sty 2019, 13:26

Chyba, że skusze się na.....BMW E46

Siatkarz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

31 Sty 2019, 14:46

Ja bym pomyślał czego szukasz..bo BMW R6 150 koni a Toledo 1,6 100 koni to troszkę różnica.
Wystarczy że poleci uszczelka pod głowicą to w BMW to jest przepaść w stosunku do Toledo.
Z resztą zawieszenie, opony..wszystko w innych cenach.
Swoją droga wątpie w dobry stan tego BMW w tej kasie.

Także jak jesteś gotowy na koszty to BMW ok, ale no porównywanie z klasą kompakt i wiecznym 1,6 mpi w którym padnie może cewka czy świece będą do wymiany no to w ogóle bez porównania.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

31 Sty 2019, 15:09

Tutaj właśnie szum mi robią znajomi;
"bierz BMW E46, to dobre trwałe auto" odpowiem; serwisowanie auta nie jest takie tanie dla mnie..."a tam, nie słuchaj co gadają inni"
BMW sobie daruje, wyłączmy z tematu.

Co do pozostałych aut jakie wymieniłem, tutaj spoglądam głownie na jazdę po mieście jak i weekendowe drobne wypady z 3osob rodziną od 30-100km. Czytając opinie min. na autocentrum czy forach to w głowie się kręci.
Siatkarz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

01 Lut 2019, 01:15

1.Wygląda ok ale coś tu się kupy nie trzyma,z ciekawości sprawdziłem historie po vinie i w marcu 2018r nie było w ogóle przeglądu natomiast był wykonany tzw dodatkowy w lipcu i albo diagnosta się machnął albo licznik został skręcony (w marcu 2017 na przeglądzie miał 251tys a w lipcu 2018 207tys)..
2. 5000zł za 406 coupe to tanio i po zdjęciach widać że auto trochę po przejściach więc może dlatego tak tanio..
3.Jakoś do mnie nie przemawia..
4.Megane II nie jest dobrym wyborem..
5.Prawy przedni błotnik malowany poza tym ok tylko ten silnik nie nadaje się pod lpg..

A może coś z tych?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - rzadko polecany model i auto od handlarza ale wygląda ładnie,od nowości praktycznie w jednych rękach i serwisowany w ASO więc łatwo można sprawdzić jego historię.
[link do oferty na Olx wygasł] - też handlarz ale też od nowości w jednych rękach.
[link do oferty na Olx wygasł] - 5lat w jednych rękach,długi przegląd i opłaty a za resztę kasy ogarniesz wady.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Lut 2019, 11:59

Dzięki za odpowiedź.

A co do Forda Mondeo - tutaj instalacja gazowa całkowicie w tym modelu niepolecana, czy też w zależności od poj. i mocy silnika?

Co sądzicie o tym Mondeo; [link do oferty na Olx wygasł]
Siatkarz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
    Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...

02 Lut 2019, 15:59

Siatkarz napisał(a):A co do Forda Mondeo - tutaj instalacja gazowa całkowicie w tym modelu niepolecana, czy też w zależności od poj. i mocy silnika?

Głupoty rodem z czasów, gdzie przy lpg użytkownik "skręcał" sobie pokrętło na parowniku, żeby mniej gazu palił xd Podstawa to właściwy serwis i wszystko będzie ok.

A co do konkretnego egzemplarza to średnio mi się podoba mondeo z 2004r, z gazem i do oddania za 6k. W sumie widać po nim, że coś tam w życiu przeszedł. Zapytaj czy gaz jest z 2005 czy 2015. No i podstawa przy mk3 czyli korozja
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Lut 2019, 12:24

Coś tu śmierdzi,polift za 6k?

A może takie?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012