Mieszczuch do 5.000 Śląsk

25 Lut 2017, 20:14

Cześć.

Potrzebuję doradztwa co do wybrania samochodu do codziennego użytku.
Głównie poruszam się po mieście, 10km do pracy, dość często krótkie odcinki 3-5km w okolicy. 3-4x do roku dłuższe przejażdżki w okolicy 200km, może raz do roku dłuższa podróż nad morze.
Skłaniam się w kierunku benzyny/ew. lpg, nie ukrywam, że zależy mi na taniej eksploatacji, ale nie za wszelką cenę. Biorę wiele samochodów pod uwagę, raczej nic w sedanie/kombi, bo potrzebuję typowego mieszczucha, zazwyczaj dla 2 osób, czyli w dłuższą drogę poskładanie tylnych siedzeń wchodzi w grę.
Moje typy:
- Nissan Micra k11, po lifcie, raczej 3 drzwi...1.3/75km
- Corolla E10
- Peugeot 106/ Citroen Saxo
- Renault Clio 2
- Mitsubishi Colt CJ0, raczej 1.6 niż 1.3, obawiam się braku mocy po pewnym czasie.
- Civic V/VI
- nawet Seicento :D
- Fiat Bravo

Co byście Panowie proponowali do 5.000? Poszukiwania na całym Śląsku, ew w w okolicznych województwach, MAX 150km, gdyby była jakaś perełka,od Katowic.
Co wpadło mi w oko w ostatnich dniach:
-[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
-[link do oferty na Allegro wygasł]
-[link do Motomi wygasł]
sieeq
Nowicjusz

Auto: brak

26 Lut 2017, 13:58

Pierwszy Colt ładny,drugi trochę gorszy ale też można obejrzeć.
Reszta też warta uwagi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW X2 Edition GoldPlay - ekskluzywne i sportowe
    Nowa edycja specjalna kompaktowego Sports Activity Coupé łączy wyraźnie dynamiczny wygląd z ekstrawertycznymi akcentami zewnętrznymi i wnętrzem zaprojektowanym z myślą o maksymalnej radości z jazdy. Od marca 2022 r. ...