Minivan 20-25 k pln, LPG, trasy 100km/dziennie, ~140km/h

04 Lut 2019, 21:38

Witam,
Cena 20-25k pln,
Trasa 100km dziennie - 50 na ekspresówce a 50 na teren zabudowany/poza terenem zabudowanym,
Prędkość max 140 km/h,
Paliwo Benzyna/LPG,
Region: Świętokrzyskie + okolica,

Auto na tygodniu służyć będzie do dojazdów do pracy a na weekendach na wycieczki w jedną stronę max 400-500 km(zwykle raczej bliższe).
Szukam auta które będzie raczej cechowało się małą zawodnością, niskimi kosztami napraw a także niskimi kosztami spalania - chcę do auta założyć dobre jakości instalację LPG.
Auto gdzie siedzi się wysoko jest sporo miejsca wewnątrz, dobra widoczność i spory bagażnik.
Nie wiem czy to możliwe w minivanie ale fajnie by było gdyby nie bujało bardzo autem na zakrętach.

Nie mam preferencji co do marki. Bardziej jak znaczek na masce interesuje mnie co ma auto do zaoferowania.

Proszę o zaproponowanie jakichś minivanów wartych uwagi z sugerowaniem konkretnych modeli silników(pod LPG) oraz o info dotyczące skrzyni biegów.

Do tej pory miałem okazję jeździć Renault Scenic I diesel które ma już prawie 18 lat - auto nie do zdarcia - duży silnik a mało koni. Trochę muł ale przynajmniej nie ma problemów z silnikiem.

p.s. wiem że mam inny wątek ale tam jest już przedział cenowy nieaktualny i zeszło na sedany/kombi i inne a ten chciałem poświęcić samym minivanom i tylko nim

Proszę o pomoc :)
Nimothan
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage
    Mitsubishi Mirage jest produkowany od marca 2012 roku w nowej fabryce Mitsubishi w "Laem Chabang Industrial Estate " w prowincji Chonburi w Tajlandii – trzecim zakładzie firmy MMC w tym strategicznym państwie – ...