Minivan lub SUV benzyna/hybryda do 120 tys automat

23 Maj 2024, 12:28

Dzień dobry,
Szukam samochodu do ok. 120 tysięcy złotych. Jeśli będzie jakiś wyjątkowy przypadek, to mogę troszkę dołożyć.

Najlepiej minivan albo suv, w automacie. Lubię też samochody w stylu VW Caddy, ale nie wiem czy to się sprawdzi z dzieckiem z tyłu :) Zastanawialiśmy się nad używaną RAV4 albo Kią Sportage, ale ostatnio czytam dużo negatywnych opinii i teraz nie jestem pewny, dlatego szukam czy może jest coś bardziej polecanego.

Samochód będzie używany głównie w mieście, ale czasem trasy się zdarzają + co 3 miesiące robimy trasę ok 400km (i z powrotem).

Fajnie jakby był to samochód 2015+.

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
darcik15
Nowicjusz

24 Maj 2024, 10:03

Co przeczytałeś złego o RAV4 ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

25 Maj 2024, 17:10

Podobno niektóre egzemplarze mają problemy z odpalaniem, że trzeba na lawecie do aso jechać bo samochód stoi :)
darcik15
Nowicjusz

25 Maj 2024, 18:55

darcik15 napisał(a):Podobno niektóre egzemplarze mają problemy z odpalaniem, że trzeba na lawecie do aso jechać bo samochód stoi

Gruba ta historia :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Maj 2024, 22:46

Nie wiem, nie znam się na tyle na autach, ale przeraża mnie trochę fakt wydania 120k+ na auto którym nie będę mógł jeździć :D
Po komentarzach wnioskuje, że nie ma co się o to bać?
darcik15
Nowicjusz

25 Maj 2024, 22:49

Auto za 120 tys. też ma się prawo zepsuć. A Toyota pod względem usterek wypada naprawdę pozytywnie. Osobiście nie słyszałem o tej przypadłości RAV4, a może jest jakaś akcja serwisowa która pozwala uniknąć tej usterki ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
    Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...
    Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
    Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...

25 Maj 2024, 23:04

darcik15 napisał(a):Nie wiem, nie znam się na tyle na autach, ale przeraża mnie trochę fakt wydania 120k+ na auto którym nie będę mógł jeździć
Po komentarzach wnioskuje, że nie ma co się o to bać?

Pomyliłeś fakty. Problem mają niektóre hybrydy z Aku rozruchowym przy dłuższym postoju. Temat załatwia zakup akumulatora rozruchowego i jego wymiana.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe