Minivan z dużym bagażnikiem do 25 tys

12 Lip 2016, 14:16

Witam,
Proszę o pomoc.
Szukam auta dla rodziny 4 osobowej. Chciałbym żeby miało z tyłu trzy pełnowymiarowe fotele, tak żeby pomiędzy dwoma fotelikami mogła usiąść dorosła osoba / trzecie dziecko.

Drugi wymóg to przestronny bagażnik (min. 500 l), przy możliwie krótkim aucie (nie biorę pod uwagę "ciężarówek" typu Galaxy, Sharan itd).

Na razie wychodzi mi że te wymagania spełniają:
Citroen Xsara Picasso (C4 jest już dłuższy przy jednocześnie mniejszym bagażniku) - w tej cenie mogę dostać auto z 2009 roku i w miarę niedużymi przebiegami
VW Touran - dosyć drogi, ale olbrzymi bagażnik, słyszałem też że dosyć awaryjny jak na VW
Toyota Corolla Verso (w internecie są sprzeczne informacje dot. pojemności bagażnika, ale na oko jest przestrzenny, odrobinę mniejszy od Picasso). - też droga, ale podobno niezniszczalna, podoba mi się też wnętrze i "myki" w bagażniku - chowanie foteli do podłogi itd.

ewentualnie Renault Scenic II (trochę za mały bagażnik, ale za to mnóstwo fajnych schowków w środku auta). Podobno bardzo awaryjny.

Chciałbym żeby auto miało 10 lat albo mniej i nie więcej niż 160-170 000 tys przebiegu.

Co polecacie? Może jeszcze jakieś inne auta powieniem brać pod uwagę?

Dzięki bardzo za wszelkie opinie.
drosth
Obserwowany

Auto: ford focus

12 Lip 2016, 15:30

Ford S-Max. Galaxy to nie jest "ciężarówka". Duzy i wygodny van to Honda Odyssey :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Lip 2016, 17:17

S-Max tez jest dla mnie za duży. Szukam czegoś poniżej 4,5-4,4m
drosth
Obserwowany

Auto: ford focus

12 Lip 2016, 18:13

drosth napisał(a):Chciałbym żeby auto miało 10 lat albo mniej i nie więcej niż 160-170 000 tys przebiegu.
czyli "perełki" z Niemiec :ok:
Bezsensowny wymóg...
W tym budżecie lepiej poszukać c4 Picasso, które ma wielki bagażnik i nie jest autobusem - 4.6m
Ode mnie Opel Zafira B
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe "must have" każdego kierowcy
    Kalendarzowa zima jeszcze przed nami, ale warunki atmosferyczne już teraz przypominają te zimowe. Dlatego zimowe opony, skrobaczka do szyb czy szczotka do odśnieżania to obowiązkowe elementy, które powinny znaleźć ...