Miska olejowa-wyciek

04 Lis 2024, 22:25

Witam! Mam trochę nietypowy problem. Wczoraj wychodzę z chęcią jazdy samochodem a tu plama oleju pod nim. Miska olejowa zezarta przez rdzę w jednym miejscu szelina i przez nią wyciek. Bagnet pokazuje ze resztki oleju jeszcze zostały. Chcę wymienić na nową miskę ale nie wiem jak przetransportować samochód do warsztatu który jest tak naprawdę rzut beretem. Skoro oleju trochę zostało to mógłbym chyba przejechać normalnie na kołach ale problem jest taki że ten olej cały czas kapie i teraz moje pytanie czy jest jakiś szybki sposób żeby zakleić tą szczelinę w sumie tylko na czas przejazdu do warsztatu?
mati1823
Obserwowany

07 Lis 2024, 13:07

mati1823 napisał(a):Skoro oleju trochę zostało to mógłbym chyba przejechać normalnie na kołach ale problem jest taki że ten olej cały czas kapie
No i nie ma ciśnienia oleju jak silnik nie pracuje więc jak go odpalisz to olej szybko ucieknie przez tą nieszczelność. Tak więc nie polecam jazdy. Najbezpieczniej na hol jak blisko i po problemie.

Klejenie na taśmy nie wiem czy pomoże bo musiałbyś umyć miskę dobrze z oleju ale czy to wytrzyma? Być może chwilę tak ale gwarancji nie będziesz miał.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Lis 2024, 13:14

nie warto ryzykować jazdy, zatrzeć silnik łatwo i szybko można, a to kosztuje znacznie więcej jak hol
matyldav
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Urwana świeca zapłonowa NGK przy próbie odkręcenia
    Witajcie, dopadł mnie problem urwanej świecy NGK chciałem wymienić wczoraj świece w moim Voyagerze z silnikiem 3.3 i w tylnej głowicy środkowa świeca została ukręcona. Pozostałe dwie odkręciły się bez większych problemów ...