Mitsubihi Space Star - Cykanie w silniku GDI

07 Mar 2009, 14:34

Jakie macie doświadczenia z wadą silnika 1.8 GDI w Space Star - mini van ?
Silnik sobie cyka, jakby był dieslem.
czuk1

• 07 Mar 2009, 16:55

a miałeś wymieniany rozrząd
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

07 Mar 2009, 17:19

W grudniu wymieniany był rozrząd i napinacz . Części oryginalne. Koszt (poniosłem) 1250 zł.
    Cykanie nie znikło.
    czuk1

07 Mar 2009, 17:28

w tych silnikach dzieja sie rozne zeczy z napedem pompy olejowej.wyciagniety lancuch kola lańcuszka.ale nie wiem jak u ciebie.moze popychacze,zle ustawiony rozrzad,napinacz paska rozrzadu.
    shrek19791016
    Początkujący

07 Mar 2009, 19:24

Właśnie. Dla mnie to same problemy. To dla mnie tabula raza.
    Mechaników nie ma. Opinii Forumowiczów, z grona doświadczonych mechanik ów... też nie ma.
    czuk1

07 Mar 2009, 22:18

Cykanie to specyfika tych silnikow GDI.Jesli chcesz ten objaw wyeliminowac to kup szanujący się silnik bez szklanek!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
      Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...
      Czy używane opony są bezpiecznym wyborem?
      Zakup nowych opon to wydatek, który każdy kierowca powinien traktować w kategorii inwestycji – opony są jedynym elementem łączącym auto z jezdnią. To od ich jakości i sprawności zależą nie tylko osiągi samochodu ...

08 Mar 2009, 03:41

zmień sobie auto
    shrek19791016
    Początkujący

08 Mar 2009, 15:12

Shrek dał tobie taką odpowiedż ,ze lepszej tobie udzielic nikt nie jest w stanie,chcesz pozbyc się tego cykania w silniku to musisz sie go pozbyc razem z samochodem,to najlepsza opcja.Taka jest specyfika tych silników i tyle.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)