Mitsubishi Carisma 1.6 benzyna. Odpala i po chwili gaśnie

22 Sty 2011, 12:11

Wczoraj odpaliłem auto normalnie pojechałem do innego miasta 25km. Zgasiłem auto i po 15 minutach je odpaliłem jednak silnik chodzil nie tak jak zawsze i po 2-3 sek zgasł. Myślałem że to pompka ale słychać że pompuje i po wyciągnięciu wężyka normalnie "żyga" paliwem więc wszystko chyba z nią ok. Po godzinie odpalił normalnie, pojechałem 1km na parking zgasiłem go i znów to samo. Po kolejnej godzinie odpalił, wróciłem do domu jadąc tak żeby ani razu go nie zadusić, zaparkowałem przed blokiem zgasiłem silnik i próbowałem odpalić i znów ten sam problem odpalił i gasł po 2-3 sek. Dzisiaj rano odpalił przeparkowałem go i spróbowałem odpalić i znów ten sam problem. Tak więc odpala i gaśnie, jak da się mu gazu to wkręci się na chwile na obroty i gaśnie. Co moze być przyczyną ??
Norbit7
Nowicjusz

Miejscowość: Leszno
  • 01 Lut 2011, 20:23

Sprawdz,przeczyść czujnik położenia wału,jest moim zdaniem luzny lub zabrudzony,nie otrzymuje impulsu i wówczas jest brak iskry.Możesz również sprawdzić czy iskra nie zanika,jeżeli tak,to problem tkwi w czujniku,jeżeli będzie iskra,to sprawdz filtr paliwa,czujnik ciśnienia paliwa.
    życie jest zbyt krótkie żeby jezdzić przepisowo lub dieslem...
    Leopard
    Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

01 Lut 2011, 22:15

skoro bylyby to czujniki to mialby z tym problem caly czas a nie tylko na cieplym silniku: trzeba myslec o czym innym a w czasie jazdy masz jakies problemy czy nie????
    Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
    kamilszczak00
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

21 Mar 2011, 15:33

moim zdaniem wszyscy sie myla mialem ten problem 4 michy temu na 1000 a nawet na milion procent to czujnik polo. walka roz. identyczne objawy mialem wymien go samemu mozna koszt miedzy 170 - 200zl...
    adam8407
    Nowicjusz

Miejscowość: lubin