Mitsubishi eclipse

02 Wrz 2010, 15:53

Witam mam problem z moim samochodem... nie moge go odpalić. Zmieniłem wszystkie swiece, posprawdzałem bezpieczniki i czujniki ale mimo to nie moge odpalic. Kręci jakby chcial a nie mogl. Dziwne jest tez to ze jak podlaczam go pod diagnostyke to za kazdym razem pokazuje mi inny błąd, i na dodatek komputer wydaje jakies dziwne odgłosy. Czy to mozliwe ze zle podlaczona jedna z mas moze cos takiego zrobic?? Poniewaz jedna podlaczylem na karoserie, druga do rozrusznika a 3 na silnik.. Wydaje mi sie ze zadnej gafy nie walnalem...

Pozdrawiam i prosze podpowiedzcie mi
Don_Simon
Nowicjusz

Miejscowość: ICELAND

02 Wrz 2010, 19:30

Don_Simon napisał(a):Dziwne jest tez to ze jak podlaczam go pod diagnostyke to za kazdym razem pokazuje mi inny błąd, i na dodatek komputer wydaje jakies dziwne odgłosy

Co to za błędy - (z czym związane) moze to nie komputer tylko nastawy przepustnicy tak działaja ( o ile to benzyna).
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

03 Wrz 2010, 13:34

Tak to benzyna. raz wyskakuje błąd "drugiego dolotu powietrza" a potem pojawiają sie inne blędy np. " czujnik na walku" i " sonda landa" i rozne inne. jednym razem jak podlaczam komputer to mi nic nie pokazuje a po chwili wykakuje 5 bledow i zaraz kilka z nich znika i znowu sie jakies pojawiaja. Dziwne no nie?
Don_Simon
Nowicjusz

03 Wrz 2010, 18:55

Jak auto nie pali to po pierwsze trzeba podać czy jest iskra i czy jest ciśnienie paliwa.
andrzej_124
Stały forumowicz

03 Wrz 2010, 20:30

Jest iskra, pompa paliwa tez dziala, podaje bez problemow
Don_Simon
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pogoda zmienną jest - wiatr, deszcz i burze
    W lecie pogoda bywa bardzo zmienna. Podczas jednej podróży możemy doświadczyć opadów deszczu, gwałtownych burz oraz porywistego wiatru. Wybierając się na wakacyjne wyjazdy pamiętajmy o tym, aby być odpowiednio ...