Mitsubishi Galant GDI

01 Lis 2008, 11:15

Mam problem związany z zaworami z wyżej wymienionym samochodem.
Chodzi o to ,że stukają mi zawory rano po odpaleniu silnika po jakimś czasie jak silnik jest już rozgrzany co dziwne też stukają troszkę mniej chciałbym jeszcze dodać ze sa to zawory hydrauliczne. Auto ma przejechane około 60 tyś KM, jaka jest tego przyczyna?
asd
Smok66
Nowicjusz

• 01 Lis 2008, 12:54

to normalne gdy silnik jest zimny olej jest gestszy i wtedy słychac to bardziej a po rozgrzaniu mniej, a w tych silnikach jest norma ze głosno pracuja
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

01 Lis 2008, 14:08

Możesz zastosować taki dodatek.Sam go sprawdziłem i działa.
    [link do oferty na Allegro wygasł]
    andrzej_124
    Stały forumowicz

07 Paź 2009, 13:53

Mam galanta 2.0 16v z przebiegiem 193 tys. Kupiłem go jak miał 183 tys. i gość który go sprzedawał wlał mu olej mineralny(wcześniej był pól syntetyk)przejechałem nim ok. 10 tys i na wolnych obrotach zaczynają zawory stukać ale jak go chwile potrzymie na wyższych obrotach to zaworów nie słychać.Czym to może być spowodowane przejściem na mineralny czy już zużyty olej bo jest już czarny.
    tommid26
    Nowicjusz

Miejscowość: Strumień
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda z przyczepą - o czym trzeba pamiętać?
      Wakacje to dla wielu osób okres podróży, inni na czas urlopu planują remont czy przeprowadzkę. Często przydatna w takich sytuacjach może okazać się przyczepa. Prowadzenie auta z przyczepą to jednak często niełatwe ...