MITSUBISHI PAJERO I 2.5 TD ALTERNATOR

24 Lut 2009, 22:18

WITAM.Mam Pajero 89 rok.Założyłem mu 6 halogenów daleko siężnych no i po włączeniu wszystko mi przygasa.Wiem że można założyć drugi alternator i moje pytanie brzmi,od jakiego auta najlepiej pasuje i jakiego amperarzu?I czy musi być drugi akumulator?Z góry dziękuje.Pozdrawiam.
bombardier
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

24 Lut 2009, 23:36

po co drugi? załóż zamiast fabrycznego jakiś pasujący mocniejszy i powinno byc OK. nie wiem jaki jest fabryczny ale chyba koło 75A, jak wrzucisz 90-100A nie powinno już nic przygasać.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

25 Lut 2009, 10:53

Napisz jaki jest silnik w tym Pajero, sprawdzimy alternatory stosowane w tych autach. Wymiana samego akumulatora może nie wystarczyć - będzie niedoładowany.

www.rozrusznik,com.pl
altera
Nowicjusz

25 Lut 2009, 20:50

Witam.Dzięki za podpowiedż.Karson miałeś na myśli żeby założyć mocniejszy alternator nie akumulator tak :?: Czyli mam rozumieć że drugiego alternatora nie musze wstawiać tylko po prostu mocniejszy.Akumulator i tak będzie inny bo planuje założyć wyciągarke.Nie wiecie gdzie można kupić taki mocniejszy alternator?Silnik mam w tym Pajero 2.5 td (89 r.)POZDRAWIAM.
bombardier
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

25 Lut 2009, 22:56

pogadaj w firmie od regeneracji altków, dobiorą Ci mocniejszy i zaproponują aku o odpowiedniej pojemności.
z wyciągarką się wstrzymaj. w światku offroadowym jest opinia, że zbyt wczesne użytkowanie wyciągarki ogłupia :wink:
po prostu najpierw należy się nauczyć jeździć i myśleć w terenie (kilka razy wtopisz i powalczysz z łopatą to odechce Ci się jazdy na pałę), dopiero wtedy pomagać sobie winchami :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ewolucja Suzuki LJ-80
    Pytanie „czym różni się SJ od Samurai” jest jednym z częściej wracających na forum dyskusyjnym. Jednak niniejszy artykuł nie powstał w celu zestawienia parametrów technicznych, wymiarów czy ...