MITSUBISHI PAJERO - ILE PALI LPG ITD

13 Mar 2012, 17:27

Witam szukam samochodu 4x4 do kwoty 10tys zl.... Jedynie co znalazlem sensownego to:

[link do oferty na Allegro wygasł]

samochod posiada instalacje LPG - ile tego moze zjesc?? zmiescie sie w miejscie w 17litrach??

czy samochod jest awaryjny??

itp na co zwrocic uwage przy jego kupnie... :)
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

13 Mar 2012, 20:07

Kolego coś dziwne zadajesz pytania , tu nie forum ..wróżek
jak może ktos powiedzieć/napisać czy auto 22 letnie jest nieawaryjne :?:
jak to ma kosztowac 4,5tys , a kiedyś kosztowało strzelam 150 tys żł
to na czym można polegać w tym egzemplarzu ? że lakier na dachu się nie łuszczy,czy fotele całe?
chcesz bardzo tanio kupić bardzo dobre auto to utopia ale szukaj dalej ,
tyle że ja proponowałbym oglądać i sprawdzać z bliska nie ze zdjecia :evil:
a na ogledziny umówić kogoś znajacego daną markę kto bedzie potrafił zweryfikować
bajki sprzedającego - bo na bajkach przez zaspy sie nie przepchasz
powodzenia
ps ile spali - próba pokaże / uwaga przy mieleniu w śniegu, zimny silnik nawet 1/4 więcej :evil:
dobra instalacja sekwencyjna do 6 garów kosztuje ponad 3 tys/5 tys
co tam jest i jak działa - tego nawet sam własciciel może niewiedzieć lub nie bedzie chciał powiedzieć :wink:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

13 Mar 2012, 20:23

Witam, bylem dzis ogladac ten samochod wszystko jest ok, sprzedawca twierdzi ze pali 12l gazu ale to raczej nie realne... kolejnym mankamentem jest to ze auto nie ma baku bo zjadla go rdza na wylot... samochod pdpala na gazie i na gazie jezdzi... sprzedawca chce 5.5tys zl czy w zime tez bedzie odpalal czy bede MUSIAL zalozyc bak i odpalac go na paliwie...
RomualdPLN
Początkujący

13 Mar 2012, 21:10

Daj sobie spokój z tym egzemplażem.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

13 Mar 2012, 21:14

12ltr gazu na sto dla 6 garów i 3ltr w terenówce :shock:
to jakaś nowa bajka wielicka :?:
w zimie bez benzyny nie odpalisz silnika
odpuść se tego bajoka
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121

13 Mar 2012, 21:37

Kij z tym spalaniem. Ze zbiornikiem to dopiero żeźnia jest. Jak można zastanawiać się nad kupnem auta ze zjedzonym zbiornikiem i to w perspektywie zapitalania tak w zimę :shock: A tak wogóle jak bak ruda zjadła to ten samochód pewnie wogóle nie posiada tylnej połowy ramy.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowa Celica GT4 Carlosa Sainza na sprzedaż
    Wystarczy 199 000 euro i oryginalna Celica GT4 ST165 Carlosa Sainza może być twoja. Samochód, którym słynny Hiszpan zajął drugie miejsce w Rajdzie Grecji 1991, został wystawiony na sprzedaż przez belgijską firmę ...

13 Mar 2012, 21:44

OK odpuszczamz temat, postanowilem dolozyc troszke buly (bo itak trzeba bylo by ja dolozyc) i postanowilem kupic takie cos... Czy to ma sens??

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam Romuald
RomualdPLN
Początkujący

13 Mar 2012, 23:05

Drogi Romualdzie wyciągarki to nikt tak dla jaj sobie nie montuje. Ta była nie raz używana i dlatego jest do sprzedania z całym autem, podnosząc jego wagę nie wartość. Wstawki z Kwasówki ładne :mrgreen: dziury zasłaniają. Do jazdy po kiepskich drogach nie potrzebne ci reduktory i wielkie koła wystarcz 4x4 szukaj auta w kategorii leki SUW będziesz miał względną ekonomie. Samochody na które warto zwrócić uwagę zaczynają się od 20 000 w górę.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

16 Mar 2012, 12:56

drogi piortze R :mrgreen: przed wypowiadaniem się na temat stanu auta przydało by się go znać :mrgreen: tyle w temacie :mrgreen:

co do 3.0V6 niech nikt nie wierzy że pali poniżej 16 tyle to wpierdziela na seryjnych kapciach :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Mar 2012, 00:10

Kolego Pocieszny Misiek o którym mówimy ma, lift opony chyba MT, wyciągarkę . Sam wiesz co zostaje z auta które było eksploatowane w terenie w którym są potrzebne te dodatki. :mrgreen:
Romuald PLN szuka nie kłopotliwego ekonomicznego 4x4 na dojazdy do pracy. A nie auta zdolnego do udziału w rajdach. Na podstawie zdjęć nie wypowiadam się o stanie technicznym .

Zwracam uwagę na rzeczy które mogą ujść uwadze komuś kto nie miał do czynienia z samochodami tego typu.
Z poważaniem piotr R
piotr R
Aktywny

17 Mar 2012, 02:13

piotr R napisał(a):Na podstawie zdjęć nie wypowiadam się o stanie technicznym
piotr R napisał(a):wyciągarki to nikt tak dla jaj sobie nie montuje. Ta była nie raz używana i dlatego jest do sprzedania z całym autem, podnosząc jego wagę nie wartość. Wstawki z Kwasówki ładne :mrgreen: dziury zasłaniają.

czyżby?? :mrgreen:

auto znam wiem jak było używane i nigdzie nie pisze że nie śmigany w terenie :mrgreen:
a zapewniem cię że stan tehniczny lepszy niż niejednego plaskacza :mrgreen:
BTW ta "nierdzewka" to oryginał :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

17 Mar 2012, 10:12

Czy wyście powariowali ( sorki za wyrażenie ). Kupować autko bez baku z LPG? Ciekawe jak właściciel jeździł w tą zimę? Odpalał na gazie? To ja bym tego nawet za darmo nie wziął, bo jak mam kupować auto i wiem, że będę miał z nim za chwilę problemy i bedę musiał je naprawiać, to po co mi takie auto? No i jak wspomniał kolega wyżej - jak zgnił bak, to jak wygląda reszta? Auto ma wyciągarkę, więc w terenie było katowane, bo właściciel nie obawiał się, że jak gdzieś wujedzie, to nie wyjedzie...Więc walił gdzie tylko się dało, albo i nawet nie dało :mrgreen: - to normalka.
Chyba, że znasz się na samochodach, umiesz je naprawiać, masz do tego zaplecze i kasę, wówczas jak się uprzesz, to możesz sobie kupić, wyremontować i będziesz śmigał. Tylko czy to się opłaci?
Tyle mojego zdania w tym temacie. A kolega pocieszny to chyba ostatnio po bandzie jeździ.... :mrgreen:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

17 Mar 2012, 14:36

omawiane były 2 auta a Ty zrobiłeś z nich jedno :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Mar 2012, 13:53

Witam, kupiłem takie cudo:

[link do Otomoto wygasł] ... 39129.html

spalanie w mieście bez klimatyzacji i z napedem na jednś oś wynosi 18l LPG w terenie (pola łaki góry i doliny) zjadł 2 tyle :) Ale z napedem 4x4 z blokadą i klima przy plus 25 stopniach zapłaciłem dzis OC - prawie 2k zł oraz wymieniłem, olej, filtr oleru i powietrza (200zł) niestety mechanik mnie zmartwił ze z 5 litrów (Bo tyle wchodzi w cały silnik) zostały 2litry... Stwierdził ze albo ktoś nie dbał o samochod i nie wymieniał oleju albo silnik był katowany i zjadał albo 3 i najgorsza wersja ze silnik po protu bierze olej... remont takiego silnika kosztuje blisko 7 tys.... Ale stwierdził zeby sie jeszczenie martweić jesli sie okaże ze bedzie brał ale nie duzo to zaleje sie silnik olejem mineralnym... Co o tym myslicie?? Poza tym ze bierze olej auto jest super..napedy kosa przelaczaja sie na dotyk dzwigni zawieszenie super! tylko ten silnik nieszczesny mknie martwi;/
RomualdPLN
Początkujący

19 Mar 2012, 23:06

Witaj w świecie 4x4 :twisted: uważaj to wciąga. :mrgreen:
piotr R
Aktywny