REKLAMA
Hej, rozważam zakup nowego auta głownie na dojazd do pracy (po 100km/dziennie) Obecnie jezdze S80 I 2.4 170 kuni w LPG. 2001 rok, świetne auto ale prowadzenie tego krążownika i parkowanie to dwie różne dziedziny motoryzacji morskiej. Ale coś za coś, w oko wpadło mi kilka modeli.
Volvo C30 I - 1.6 Diesel (D3) Manual
Volvo S80 II - 2.0 Diesiel (D4) Automat
Mitsubishi Lancer IX - 1.6 lub 1.8 Benzyna (MIVEC) + LPG. Manual
Zalezy mi na wmiare bezawaryjności i oszczędności (Tak, wiem, nie mozna miec wszystkiego na raz ) Ale może ktoś z was się wypowie które autko było by lepsze do robienia nawet 40 tys km rocznie nie wydając przy tym na paliwo miesięcznie więcej niż powiedzmy 600zł na sam dojazd do pracy. (takie mniej-wiecej mam granice w obecnym aucie) A koszta eksploatacji można ograniczyć głownie do podstawowego serwisu jak Oleje, hamulce, opony Chyba ważne ale autem głownie poruszać będę się po trasie, wiem jakie są Volva, temu wzialem Mitsubishi pod lupe bo z Volvem to taka przygoda ze zaparkować go jest dosc ciezko w scislym centrum czy gdziekolwiek w miescie ^^ Manewrów co nie miara + zalezy mi jednak by auto ładnie sie prezentowało wiec raczej Toyoty, Dacie i inne odpadają. Poradzicie cos?