Młodzieżowy do 6000 tysięcy.

21 Sie 2007, 11:15

Tak jak na innym forum polecali Ci Hondy, to mi też wydaję się (z tych aut) najlepszy wybór. Ciekawym autem byłoby Audi 80 w wersji Sport/Coupe, choć nie wiem czy w 6k byś się wyrobił.

Jeśli byłbyś otwarty na propozycje to mógłbym zaproponować VW (Corrado, Scirocco, Golf z silnikiem 2.9 VR6).

A co do innych:
-BMW - dla mnie to sama marka dyskwalifikuje
-Mitsubishi - drogie w eksploatacji (przyuważ, że dopiero od niedawna Mitsu podpisało umowę celną na sprowadzanie tych aut do Polski)
-Toyota - niby ok., ale części do Celica pewnie do najtańszych nie należą
-Probe - części od Mazdy 626
-Hyundai - nie wiele mogę o tym aucie powiedzieć, ale ja bym sobie nim głowy nie zawracał.
damczer
Początkujący

21 Sie 2007, 11:20

damczer napisał(a):Jeśli byłbyś otwarty na propozycje to mógłbym zaproponować VW (Corrado, Scirocco, Golf z silnikiem 2.9 VR6).

Fajne samochodziki ale chyba sporo palą z tego co sią orientuje.

damczer napisał(a):BMW - dla mnie to sama marka dyskwalifikuje

A dlaczego? Mi osobiście podobają sie ich samochody i nie jestem żadnym gangsta ani dresem tylko najnormalniejszym w świecie człowiekiem. Zauważ, że nie tylko idioci jeżdżą tymi samochodami :)
RySiOtm
Nowicjusz

21 Sie 2007, 11:51

RySiOtm napisał(a):Witam,
...
Oto lista samochodów, które mnie interesują:
...
4. Audi 80 (B4)
...

To jest chyba najlepszy wybór. Sam miałem taką audice i byłem naprawde zadowolony aż do czasu kiedy mi ją skradziono. Wprawdze znalazła sie po 4 miesiącach (zaskoczenie ze policji sie udalo) ale byla tak zniszczona ze szkoda gadac i musialem sprzedac. Ale polecam naprawde. Najwiekszy plus to ze praktycznie kazdy element w silniku jest w ocynku czn. ze rdzy sie niedoczekasz (niektore nowe samochody nawet niemaja tak :D ). a usterki techniczne ? ja niemiałem zadnej. wiecej info : 2615588 gg. albo pisz tu to ci odpowiem na prawie kazde pytanko o tym autku.
Praxus
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin

21 Sie 2007, 13:32

RySiOtm: Corrado i Scirocco nie palą więcej niż BMW-ice, które Ci się podobają. Dodatkowo silniki VW dobrze znoszą ewentualną instalację gazową, czego o Hondach i innych japońcach powiedzieć nie można, bo tam będziesz musiał od razu sekwencję strzelić, co do auta za 6k nie bardzo się opyla.

No i tak na marginesie... nawet paląca 5l/100 benzyny Honda będzie droższa przy tankowaniu, aniżeli palący 10l/100 gazu VW.

A co do BMW, to ja jak Ty interesuję się autami sportowymi i zdecydowałem się na Scirocco (nie mam go jeszcze z powodu jednej małej drobnostki...nie odebrałem jeszcze prawka) i tak jak Ty nie jestem ani gangsterem, ani dresem, ale na BMW i tak bym nie chciał... może dlatego że nie raz było tak, że dresy w BMW mogły sobie tylko popatrzeć na odjeżdżające im Scirocco.
damczer
Początkujący

21 Sie 2007, 22:01

no to witam w klubie bo ja rowniez nie odebralem jeszcze prawka :) poprostu powoli chce sie podjac decyzje co do swojego 1-go autka :)
RySiOtm
Nowicjusz

23 Wrz 2007, 20:29

witam wszystkich, podepne sie pod ten watek gdyz tez zamierzam kupic swoje pierwsze autko i jestem swiezym kierowca. na autko moge przeznaczyc ok 15tys zl
moje propozycje:
1. Golf III, diesel lub lpg. np:
[link do oferty na Allegro wygasł]
2. Golf IV np
3. mazda mx3 najlepiej w gazie, np [link do oferty na Allegro wygasł]
4. mazda mx6 rowniez w gazie, np
5. bmw 316 318 lub 320 jak wczesniej, diesel lub gaz, np

prosze o wypowiedz uzytkownikow tych aut lub znawcow tematu. osobiscie najbardziej zostaje przy golfie III lub bmw
shaddack
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"SKODA Rapid" Nowy wymiar SKODY
    Pod takim hasłem rozpoczęła się właśnie największa kampania reklamowa marki SKODA w tym roku. Hasło reklamowe SKODY odnosi się bezpośrednio do modelu Rapid, który kontynuuje znaną z Octavii i Superba ideę samochodu ...

24 Wrz 2007, 18:42

Ja bym brał Golfa IV to jest świetne auto. Jest bardzo porównywalne, a czasami lepsze od Audi A3, czyli bardziej ekskluzywnego kuzyna. Poza tym IV-ką pośmigasz jeszcze pięknych kilka/-naście lat.
damczer
Początkujący