Szukam autka do ~10tys zł. Będzie ono użytkowane w Holandii na dojazdy do pracy ~60km dziennie. Podatek drogowy płaci się tu w zależności od rodzaju paliwa oraz wagi auta więc interesuje mnie tylko benzyna no i żeby te 80KM miało. Interesują mnie: Honda Jazz II, Hyundai Getz, Mazda 323, Mitsubishi Colt (2004 - 2008). Czy ktoś miał/ma doświadczenie z którymś z tych autek? Mógłby coś doradzić, podzielić się opinią? Dziękuję z góry za opinię
Ja bym chyba bardziej celował w Civic jeżeli o Hondę chodzi jest ich więcej na rynku i łatwiej będzie Ci coś wybrać.
Hyundai Getz może być bardzo prosty samochód ale nie z silnikiem 1.1 w benzynie i Ja bym tu celował w 1.4 jeżeli już.
Mazda 323 ciekawe auto z tamtego okresu ale ma spore problemy z rdzą i znalezienie egzemplarza bez niej to już wyczyn do tego nie wszystkie silniki benzynowe były polecane, a najmocniejszy chyba 2.0 trochę za dużo palił jak na auto takich gabarytów.
Mitsubishi Colt VI o którym wspomniałeś to niezły wybór ale z silnikami 1.3 lub 1.5 w benzynie, minusem są dosyć drogie części do tego modelu nawet w zamiennikach.
A wiecie może który z tych modeli które podałem (A może wszystkie) posiadają wejście diagnostyczne OBD2 ? Rokiko dokładnie biorę pod uwagę silniki, które mają przynajmniej te 80KM. Szybki właśnie do Colta mi najbliżej ponieważ kiedyś miałem dwa tzw jajka CAO i sprawowały się bardzo dobrze.
Jeżeli Civic to myślałbym o VII, 1.4 jest dobrym silnikiem czy dużo lepszy jest ten 1.6?
Wynajem długoterminowy vs. leasing – co się bardziej opłaca? Leasing czy wynajem długoterminowy? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób szukających wygodnego sposobu na korzystanie z auta bez konieczności jego zakupu. Sprawdź, które rozwiązanie będzie bardziej opłacalne ...
Citroen C5 III x7 opinie, problemy, usterki, wady, zalety Opinia na podstawie własnego auta i własnych doświadczeń z nim związanych Citroen C5 2016 wersja Exclusive sport w wersji nadwozia Tourer napędzany silnikiem 2.0 BlueHDI 180 KM i automatyczną skrzynią biegów o przebiegu ...
galakty napisał(a):Punto ale pod kątem serwisu będzie gorzej
Punto to Fiat a Fiat jak Fiat . Nie rdzewieje, coś tam trzeba robić od czasu do czasu, silnik skrzynia ok.większe spalanie niż w colcie, reszta to bzdety (oczywiście piszę o 1,4 bez turbo, nitro i pneumatyki )
Twój komentarz nic nie wniósł, a nawet odnosząc się do niego to nawet nie jest alfabetycznie czasami nie ma co na siłę pisać komentarzy pytam, bo dużo jest tego na rynku, teoretycznie nawet zadbanych, a od tego jest to forum żeby pytać chyba
Dostałeś dobre propozycje, a wyskakujesz ze szrotem to się nie dziw że mamy ubaw. Tak naprawdę na tym forum powiedziano już wszystko, wystarczy przejrzeć ostatnich 30-50 stron i będziesz wiedział co kupić.
Ile można te same pytania zadawać... Dziś albo jutro ktoś zapyta "tanie BMW i najlepiej E90", nuda
BVBartek, na wielu forach widuję to zjawisko, że starzy bywalcy popisują się przed kolegami błyskotliwymi szyderstwami z nowicjuszy. Tutaj nie jest inaczej. Wszystkie samochody, które podałeś w pierwszym poście (Honda Jazz II, Hyundai Getz, Mazda 323, Mitsubishi Colt) mają dobre opinie. Jeśli któryś jest w czymś gorszy, to prawdopodobnie będzie tańszy. Jeśli szukasz w internecie, to pokaż konkretny egzemplarz wystawiony do sprzedaży, niech inni zobaczą czy warto brać go pod uwagę.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.