Mniejsze auto do miasta i na autostradę

Które auto?

Forda Ka Plus 1.2 85 Zetec
0
Brak głosów
Suzuki Ignis 1.2 Dualjet SZ-T
1
50%
Dacia Sandera Stepway 0.9 TCe Laureate
0
Brak głosów
Renault Captur 0.9 TCE 90 Dynamique Nav za dod. opłatę
1
50%
Razem głosów : 2

10 Wrz 2017, 10:22

Witam, mam do wyboru te nowe auta z tym samym wyposażeniem, nie myśląc o problemach ze sprzedażą późniejsza itp. (auto w personal leasing):
Forda Ka Plus 1.2 85 Zetec, (najlepiej się prowadzące, najnormalniej wyglądające, ale najmniejsze)
Suzuki Ignis 1.2 Dualjet SZ-T (auto najbardziej wypośrodkowane wśród tych trzech, ale to moje skromne zdanie)
Dacia Sandera Stepway 0.9 TCe Laureate (najtańsze auto),
plus zastanawiam się nad Renault Captur 0.9 TCE 90 Dynamique Nav (trochę droższe)
Auto na dojazd do pracy (spore miasto) w tym wjazd na autostradę, łączna droga około 60-70km. Do bagażnika muszę co jakiś czas włożyć dość sporą płaską paczkę, ale nikogo nie muszę wtedy wozić. Jestem dość młodym kierowcą bez większej rodziny, ale nie jest to moje pierwsze auto, miałem kiedyś forda focusa mk1 1.4, który dawał rade z bagażnikiem. Które autko Wy byście wybrali?
otorieragon
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2004
Auto: nie mam

10 Wrz 2017, 10:52

Jeśli ma być nowe i nie masz zamiaru go wykupować to po co Ci rady z internetów? Jeździsz tym co Cię interesuje i bierzesz ten, który najbardziej się podoba.
O tipo nie myślałeś?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

10 Wrz 2017, 10:59

otorieragon napisał(a):Auto na dojazd do pracy (spore miasto) w tym wjazd na autostradę, łączna droga około 60-70km.

Ja bym brał jednak Dacię/Renault ze względu na pokonywanie tej trasy. 60-70 km dziennie w mieszczuchu z kartonem mleka pod maską i brakiem turbo będzie MĘCZĄCE.
A naprawy Cię nie interesują, więc tym bardziej TCe będzie ok. Nie wiem jak z bagażnikiem, to już sam musisz ocenić.

Focus to jednak inny segment, większy.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

10 Wrz 2017, 14:40

Tutaj to bez dwóch zdań strzelał bym w Renault Captur auto najbardziej przyzwoite, największe, najładniejsze, najbardziej komfortowe i pewnie najbardziej wyposażony. Potem będzie Sandero ( we Francji mocno popularne, taka ciekawostka) które też jest przyzwoitym autem dla niewymagających. Słabe plastiki w środku słabe wyposażenie. Zwykły dupowóz od którego nie można wymagać więcej niż tylko by dojechać z punktu A do punktu B.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Wrz 2017, 15:44

Tak jak napisał Invi, nasze rady nie wniosą nic treści.
Nie interesuje Cię ani awaryjność, ani utrata wartości, ani łatwość odsprzedaży.
Albo weźmiesz to auto w którym najlepiej się czujesz, albo najtańsze(najoszczędniejsze)- Ty ustalasz priorytety. Jeszcze interesuje mnie, czy to Ty wybierałeś modele, czy są one Ci narzucone :?: Bo przyznam że z wymienionych aut nie kupiłbym żadnego. Najbardziej interesujący jest Captur, ale jeździłem nim w tej wersji silnikowej i nie pasował mi wcale, już lepszy wydawał mi się tańszy c3 picasso.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator zimą
    Śnieg, ostry mróz… jednym słowem zima – to czas, kiedy nawet najlepsze akumulatory potrafią zawieść i spowodować, iż nasz samochód w pewnym momencie po prostu nie odpali. Co robi wtedy kierowca? ...