REKLAMA
Witam serdecznie!
Z racji tego, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym przywitać wszystkich użytkowników.
W najbliższym czasie mam zamiar zakupić swój drugi samochód i nie ukrywam, że liczę na Waszą pomoc, gdyż nie jestem wybitnym znawcą motoryzacji.
Co do wymogów:
- Hatchback/sedan
- najlepiej benzyna, gdyż nie pokonuje rocznie ogromnych tras (15-20 tys. max)
- samochód jak najmniej awaryjny - mój obecny golf V 1.9tdi pod tym względem zawodzi niestety bardzo.
- samochód atrakcyjny na zewnątrz i wewnątrz.
- samochód z odpowiednią ilością miejsca, gdyż jestem osobą wysoką
- auto, które nie ma większych problemów z korozją - Interesowała mnie przez jakiś czas mazda 6 w silniku 2.0, aczkolwiek krąży wiele opinii, które mówią, że samochód ten ma poważny problem z rudą.
- auto dynamiczne
- rocznik 2011/2012+
Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, że nie zamykam się na żadną markę. Interesowało mnie audi a4 b8 (w tym przypadku byłby to jednak silnik 2.0TDI), aczkolwiek różne opinie czytam na temat tego samochodu i zacząłem podchodzić do niego dość sceptycznie. Innymi samochodami, które zwróciły moją uwagę są: mercedes w204, volvo v40 oraz citroen ds4. Proszę o Waszą opinie na temat tych samochodów oraz zaproponowanie innych modeli, które będą lepiej pasować pod moje wymagania. Z góry dzięki za pomoc!