Drugi samochód do 50-60 tysięcy

10 Wrz 2017, 12:11

Witam serdecznie!
Z racji tego, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym przywitać wszystkich użytkowników.
W najbliższym czasie mam zamiar zakupić swój drugi samochód i nie ukrywam, że liczę na Waszą pomoc, gdyż nie jestem wybitnym znawcą motoryzacji.
Co do wymogów:
- Hatchback/sedan
- najlepiej benzyna, gdyż nie pokonuje rocznie ogromnych tras (15-20 tys. max)
- samochód jak najmniej awaryjny - mój obecny golf V 1.9tdi pod tym względem zawodzi niestety bardzo.
- samochód atrakcyjny na zewnątrz i wewnątrz.
- samochód z odpowiednią ilością miejsca, gdyż jestem osobą wysoką
- auto, które nie ma większych problemów z korozją - Interesowała mnie przez jakiś czas mazda 6 w silniku 2.0, aczkolwiek krąży wiele opinii, które mówią, że samochód ten ma poważny problem z rudą.
- auto dynamiczne
- rocznik 2011/2012+

Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, że nie zamykam się na żadną markę. Interesowało mnie audi a4 b8 (w tym przypadku byłby to jednak silnik 2.0TDI), aczkolwiek różne opinie czytam na temat tego samochodu i zacząłem podchodzić do niego dość sceptycznie. Innymi samochodami, które zwróciły moją uwagę są: mercedes w204, volvo v40 oraz citroen ds4. Proszę o Waszą opinie na temat tych samochodów oraz zaproponowanie innych modeli, które będą lepiej pasować pod moje wymagania. Z góry dzięki za pomoc!
dani94
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Golf V
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

10 Wrz 2017, 13:27

dani94 napisał(a):Co do wymogów:
- Hatchback/sedan
- najlepiej benzyna, gdyż nie pokonuje rocznie ogromnych tras (15-20 tys. max)
- samochód jak najmniej awaryjny - mój obecny golf V 1.9tdi pod tym względem zawodzi niestety bardzo.
- samochód atrakcyjny na zewnątrz i wewnątrz.
- samochód z odpowiednią ilością miejsca, gdyż jestem osobą wysoką
- auto, które nie ma większych problemów z korozją - Interesowała mnie przez jakiś czas mazda 6 w silniku 2.0, aczkolwiek krąży wiele opinii, które mówią, że samochód ten ma poważny problem z rudą.
- auto dynamiczne
- rocznik 2011/2012+

sedan/hatchback ok
benzyna ok
samochód jak najmniej awaryjny-nówka z salonu
samochód atrakcyjny na zewnątrz i wewnątrz-hmm, to już kwestia gustu
auto które nie ma większych problemów z korozją- nowe fordy i ople są spoko
auto dynamiczne 125-150KM w turbo benzynie będzie rakietą po 1,9 tdi :mrgreen:
rocznik 2011-2012+ 2017 się kwalifikuje z naddatkiem :lol:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

10 Wrz 2017, 14:53

V40 nie grzeszy przestronnością w środku więc bardziej przypatrzyłbym się S60/V60, w tym budżecie znajdziesz już coś ciekawego w dobrym wyposażeniu. Silniki T4, T5 w zupełności wystarczą.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

10 Wrz 2017, 16:47

Dzięki za odpowiedzi :)

A jak sprawa wygląda z audi a4 b8 (w tym przypadku diesel) oraz mercedesem w204? Są to samochody godne uwagi?
dani94
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Golf V
Silnik: 1.9 TDI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi z napędem hybrydowym - A6, A8 oraz Q5
    Audi wyznacza nowe standardy w technologii hybrydowej. Już w 1989 roku marka udowodniła swoje kompetencje w wykorzystaniu technologii hybrydowej dzięki projektowi technologicznemu - Audi duo. Pierwszy model produkcyjny - ...