REKLAMA
Cześć, szukam dla siebie samochodu. Wcześniej rozglądałem się za E36, potem za E46, jednak teraz przemyślałem sprawę i BMW raczej nie wchodzi w grę, aczkolwiek nie wykluczam. Teraz szczegóły:
1. Wymagania:
- tylko i wyłącznie benzyna dobrze współpracująca z LPG
- moc od 200KM w górę, chce mieć bezpieczny zapas mocy. Jeździłem E36 2.8 coś tam zmodyfikowanym (ok. 210KM), Vel Satisem 3.5 V6, E46 330i, Grand Cherokee 5.7, Hondą Prelude 2.2 (260KM) i to właśnie Honda zrobiła na mnie wrażenie, reszta bez wodotrysków. Dlatego chce coś szybszego.
- pojemność raczej do 3.0
- Turbo, kompresor, N/A - nie ma znaczenia
- napęd – preferowany dobry napęd na 4 łapy. Preferuję napęd na 4 koła, ze względu na bezpieczeństwo i nasze piękne i górzyste miejscami krajobrazy, które zimą stają się pułapką nie do pokonania. Jednak nie wykluczam FWD i RWD.
- Wyposażenie: komplet poduszek, ABS, ESP, klimatyzacja, reflektory ksenonowe, ewentualnie skóra. Generalnie im więcej sensownego wyposażenia tym lepiej. Nie mówię tu o jakiś bajerach, tylko o rzeczach przydatnych, mających wpływ na bezpieczeństwo i które mogą ułatwić codzienne użytkowanie samochodu (np. czujniki parkowania, lampy ksenonowe)
- nadwozie - dowolne
- stosunkowo niska awaryjność (wiem, że każdy samochód psuje się, ale nie chciałbym żeby psuł się ponadprzeciętnie często)
- serwis w miarę w rozsądnej cenie, natomiast nie oczekuję kosztów serwisowania na poziomie Golfa IV czy Astry
2. Samochód będzie mi służył póki co tylko weekendowo (pracuję w delegacji), raz w tygodniu trasa 200km, po bułki do sklepu, jeśli sytuacja się zmieni to i do dojazdu do pracy i kilka razy w roku jakaś dłuższa trasa (wakacje, itp.)
Cena do 35 000zł. Wiem, że mam bardzo duże wymagania, ale swoje ciężko zarobione pieniądze chce wydać jak najlepiej. Mam kilka swoich typów, ale o nich później. Na razie dam wykazać się Wam i liczę tutaj na pomoc z Waszej strony. Pozdrawiam!