REKLAMA
Witam.Mam zamiar zmienić samochód na inny.Potrzebuję porady co będzie dla mnie najlepsze i za czym się rozglądać.Podam również samochody nad którymi myślałem.
Budżet:10000zł-11000zł
Rejon:Jestem z województwa Podlaskiego-Białystok,ale również rozważam opcję zakupu samochodu w województwie Mazowieckim-bliżej Podlasia i Warszawy.
Użytkowanie:Samochód będzie używany w mieście jak i trasie.Codziennie na pewno 100km lub więcej.
Własne potrzeby:Na pewno klimatyzacja,dodatkowe wyposażenie typu elektryczne szyby,lusterka itp. mile widziane,musi być 5 drzwiowy.
Pojemność nie większa jak 1.6.Jeżdżę spokojnie,nie potrzebuje dużej pojemności ani niesamowitych osiągów.Dobrze by było gdyby silnik nadawał się do lpg.Rozważam zakup samochodu już z instalacją lpg,ale nie jest to konieczne,może być również sama benzyna a lpg założę po zakupie.Chciałbym aby autem dało się spokojnie wyprzedzić bez żadnych problemów.Jeździć będę najczęściej sam,czasami w kilka osób.Samochody nad którymi myślałem to:
Honda Civic VII 1.4/1.6.Jest to jak na razie faworyt.Myślę że spokojnie spełnia moje wymagania.
Peugeot 307 1.6.Bardzo mi się podoba,ale opinie z tego co wiem i czytałem nie są najlepsze.Jakieś problemy z elektroniką itp.Jeżeli to mit to proszę o jakieś wyjaśnienia bo też poważnie zastanawiam się nad tym samochodem.Bardzo mi się podoba i wyposażenie super.
Seat Ibiza III 1.4.
Jeżeli są jakieś inne auta godne rozważania to proszę o propozycje.Każda rada mile widziana.Dodam jeszcze że szukam kogoś kto mógłby ze mną,oczywiście za opłatą podjechać i pooglądać kilka aut aby wybrać to najlepsze.Nie znam się bardzo dobrze na samochodach,myślę że tu ktoś z forum mógłby mi dużo pomóc jeżeli jest taka możliwość.