Mocne autko 2+1 do ok. +/- 18 tys z lpg

12 Kwi 2016, 09:57

Zdaję Sobie sprawe że auta z salonu nie kupuje i coś zawsze będzie trzeba zrobić. Sonata jest bardzo fajnym autem ale i bardzo dużym. Aż tak dużego auta nie potrzeba mi. Opel vectra i mazda 6 wpisują się idealni jeśli chodzi o wielkość.
Odnośnie Vectry który silnik 2.0 szukać? 175 czy 200 km o ile się nie mylę?
mireck
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Nissan Primera WP11
Silnik: SR20DE
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

12 Kwi 2016, 11:12

Vectra C ma silnik Saaba o oznaczeniu Z20NET fabrycznie ustawione na 175KM.
2.0 200KM to konstrukcja GM montowana w Astrach i Zafirach.
ligus86
Początkujący

Prawo jazdy: 14 02 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.4 T-Jet 150 KM

12 Kwi 2016, 11:50

O :)
Który lepiej z lpg by współpracował??
Zastanawiam się wgl czy w tej kasie kupować mocniejszy samochód czy po prostu zeswapowac silnik do mojej primery wp11. Niby obecnie mam 140km ale na ta masę to zdecydowanie malo.
Saab słyszalem że słabo wykończony w środku, w mazdzie siedziałem i nie ukrywam że nie najgorzej wszystko jest pospasowywane. Wygodne fotele, nic nie trzeszczy. Czy w vectrze jest jak w innych oplach czy może ciut lepiej?
mireck
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Nissan Primera WP11
Silnik: SR20DE
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Gran Coupé 2010
    BMW Concept Gran Coupé to połączenie luksusu i elegancji z wyjątkową dynamiką. Pojazd studyjny łączy w sobie sportowy charakter sedana oraz komfort klasycznego Gran Turismo, tworząc mieszankę najlepszych cech estetycznych ...
    Jaki jest najlepszy samochód na dojazdy do pracy?
    Jak dotrzeć z punktu A do punktu B zużywając jak najmniej paliwa i podróżując możliwie jak najwygodniej? TotalCarScore.com sugeruje skorzystanie ze stuprocentowo elektrycznego Nissana LEAF, który niedawno został ...