Mocne autko w dieslu do 55 tys złotych

11 Maj 2010, 12:29

Witam, jak w temacie, myśle nad leonem 2 fr 2.0 170PS , polecicie coś lepszego w tej cenie?
leon2fr
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica

11 Maj 2010, 15:45

Polecam do 55tys Honde VII 1.7 CTDI 100 konny spala od 4 do 6 litrów ropy,z dynamiką słabo ale solidny dobrze sie go prowadzi i takie tam. Najważniejsze to stosuj sie do poleceń producenta to bardzo ważne, ta seria jest dość wrażliwa i jak chcesz utrzymac go w porzadku zeby nic ci nie siadalo to musisz tak postępować. Osobiście polecam Civic VII Type R ;] 200 koników i jest czym śmigać

Powodzenia.
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

12 Maj 2010, 02:12

100 km to zdecydowanie za mało;)w sumie nie musze zwracać uwagi na to ile auto pali, aczkolwiek Leon fr pali wg oficjalnych danych 6.2 w mieszanym, 7 a miescie i 5 na trasie:) podoba mi sie ten civic, ale jest niestety w benzynie;) on paliłby zapewne z 12-13 w miescie;)poza tym jest mniejszy od Leona. Wyglad jest po prostu śliczny ale to jest za małe auto;) na dzien dzisiejszy mam Golfa 4 SDI, chce troszke wieksze auto, dzieci mi nie płacza wiec nie musze kupowac dużego auta;D mysle jeszcze nad Beta 5 3.0D 218ps ale wydaje mi sie ze to auto dziadkow;) albo dla bogacza z szoferem:) jestem młody (21lat) ale chciałbym auto z charakterem, dokładnie takim jak Leon FR;) czekam na kolejne propozycje;)

Powiem Wam iż jestem przekonany do do Leona 2 FR i go kupie na pewno, powiedzcie mi prosze czy silnik 2.0 tdi 170Ps jest awaryjny i na co zwracac uwage przy zakupie;)?
leon2fr
Nowicjusz

12 Maj 2010, 10:15

Silnik 170KM ma naprawdę mocnego kopa, miałem go w swojej A4 i jest niesamowity. Pierwsze co to zwracaj uwagę na przebieg, najlepiej sprawdź w ASO. Co do awaryjności: to nie są już 2.0 TDI 140KM z początków produkcji, są to już poprawione jednostki, jednak być może VW do Seata dał jakieś słabsze komponenty i one mogą być awaryjne.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

12 Maj 2010, 10:25

Jeśli podobaja Ci sie golfy to może golf V GTI? 200HP ma :) A przepraszam to nie diesel :<
Na Twoim miejscu zastanowiłbym sie nad Beta 530 3.0 230HP
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

12 Maj 2010, 11:05

dziękuje za wszystkie odpowiedzi:) Myśle nad Beta w dieslu 3.0, hmm jakie to ma spalanie? poza tym pisałem juz ze to autko w sumie nie dla mnie tylko dla starszego gościa;) poza tym mysle że leon łyknałby Bete;) (dużo cieższe auto) i chodzi mi tez o to żeby nie było na mnie mocnych;D wiem ze to dziecinne ale chce sie bawic jazda, czasami bede jezdził na tor pośmigać, i mysle ze dałoby to dużo frajdy:) znalazłem na mobile de coś takiego, troche więcej niż budżet przewiduje ale jestem skłonny tyle dorzucić:) hmm tylko czemu on nie ma podłokietnika z przodu? [link do mobile.de wygasł]

hmm jeszcze jedno pytanie, czy wyszła wersja z napędem na cztery koła w tym silniku? chodzi o 2.0 TDI 170PS? w leonku?
Ostatnio edytowany przez leon2fr, 12 Maj 2010, 11:09, edytowano w sumie 1 raz
leon2fr
Nowicjusz

12 Maj 2010, 11:09

Ja bym ci jednak bardziej polecił A4 B7, a za te pieniądze też dostaniesz 2007 rok w wersji S-Line w 170KM. Myślę, że byłby to lepszy wybór, szczególnie ze względu na lepiej wykończone wnętrze.
arti123
Początkujący

12 Maj 2010, 11:20

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Powiem tylko jedno: WOW!!! Leon schodzi na drugi plan...

albo ta: [link do oferty na Allegro wygasł] jestem w szoku że mozna kupic to auto za ta cene...
Ostatnio edytowany przez leon2fr, 12 Maj 2010, 11:22, edytowano w sumie 1 raz
leon2fr
Nowicjusz

12 Maj 2010, 11:20

[link do autocentrum.pl wygasł]
[link do autocentrum.pl wygasł]
Patrz przyśpieszenie ;p
@up [link do autocentrum.pl wygasł]
Hmmm mialo byc do 55tys ;p
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

12 Maj 2010, 11:38

Tylko tych Audi w 3.0 szukaj opłaconych, bo inaczej to jest kosmiczna akcyza (ponad 18% od wartości) a w przypadku takiej A4 to około 13 000 zł
arti123
Początkujący

12 Maj 2010, 12:42

Wszystko pięknie i w porzadku, tylko zalezy czy Cie na Audi/Bmw stać? Kupując któryś z tych aut będzie to napewno wiekszy koszt użytkowania. Tak jak ktoś wyżej pisal sama opłata akcyzowa wyniesie o wiele, wiecej przy zakupie niż u Leona. Do tego dochodzi ubezpieczenie i spalanie. Ja osobiscie jesli mialbym wybierać wybrał bym właśnie Leona, bo ten silniczek jest bardzo przyjemny. Jesli natomiast nie chcesz tak duzego autka to moge Ci jeszcze polecić Golfa V z silnikiem wlasnie 170 KM.
Junior99
Nowicjusz

Miejscowość: łódzkie

12 Maj 2010, 13:25

Mam do wydanie 68k zlotych czy silnik 2.0 w audi a6c6 jest dobrym silnikiem czy czesto sie psuje
pierzu
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa