Prosze o ocene BMW E36 TI 1.9 1996R z linku ponizej

11 Maj 2010, 13:45

Witam, juz kilka miesiecy temu pisalem prosbe o porade w zakupie, niemniej jednak jeszcze dozbieralem troszki $ aby kupic samochod, a nie zlom..

Prosze o opinie ponizszego pojazdu:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Pytania:
ile takie cos moze palic??
czy gaz dziala bezawaryjnie w tym modelu?

Jakie czesci sie najbardziej psuja, i jaka jest ich cena?

Na co zwracac uwage na miejscu?
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

Miejscowość: krk

11 Maj 2010, 14:06

Mi sie wydaje że ona jest po dzwonie z przodu i ktoś ją przerobił zamiast poskładać do kupy ale to jest tylko moje zdanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Maj 2010, 14:43

Dzieki, tez mi mignelo przez sekunde kto i po co robi takie przerobki, chyba ze pol samochodu rozwalil, albo wogole jakiegos zloma wypucowal.. :roll:
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

11 Maj 2010, 15:29

Brawo barol91 za spostrzegawczość, jeszcze przednie body zamontowane na odpie...
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

11 Maj 2010, 15:57

A co sadzicie o tym samochodziku?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 16:02 ]
co od razu podejzane brak zdjec lewego boku
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

11 Maj 2010, 16:11

Niepokojące wymiany no ale teraz wiesz że przeróbka :D Po drugie 251k wierzysz? pewnie on nim tyle zrobił ale nie ważne...jeżeli nie konsumuje go ruda to za 10k naprawdę warto.
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Maj 2010, 16:30

Nie lepiej taka? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Zerwać ten buracki spojler, zmienić lampy na oryginalne ( nie czarne :???: ) i wsadzić normalny wydech.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

11 Maj 2010, 16:36

hmm...

no a Np.:

to ze lekko obity, to akurat mi nie przeszkadza, bardziej te obrzysliwa imitacja drewna? zamiast "alu"

to z sentymentu.. bo moj stary ma focusa 1.6 kombi z 2003 i sie tym samochodem tak fajnie smiga.. przyklejony do drogi, powyzej 4000 zaczyna zyc.. :wink:

ale tez mi mechanik powiedzial, ze w zyciu by forda nie kupil, bo to sa gowniane samochody.. , wszyscy mnie na niemieckie przekonuja..

i gdzie prawda?
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

11 Maj 2010, 17:07

Ten wygląda na zadbany, i nie jest zwieśniaczony dziwnym tuningiem [link do oferty na Allegro wygasł]
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

11 Maj 2010, 17:32

Co do tego Golfa co wcześniej był to auto obecnie ma 3613wyświetleń strony więc ktoś by już go dawno kupił a ciekawe czemu dalej stoi na sprzedaż.Focus też spoko ale lampy mi jakoś nie pasują do całości :neutral: no i silniki Forda nie za bardzo lubia lpg.Zobacz jeszcze na te:
linki chyba z Twojego województwa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Maj 2010, 17:36

Tribul napisał(a):Nie lepiej taka? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Zerwać ten buracki spojler, zmienić lampy na oryginalne ( nie czarne :???: ) i wsadzić normalny wydech.

To czy on ma sobie zerwać spojler czy wymienic lampy to juz jego kwestia ;] ale samochodzik ok ;]
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Maj 2010, 18:03

tomekXY napisał(a):moj stary ma focusa 1.6 kombi z 2003 i sie tym samochodem tak fajnie smiga (...) ale tez mi mechanik powiedzial, ze w zyciu by forda nie kupil, bo to sa gowniane samochody.. ,

Są też gówniani mechanicy... Ojciec narzeka na swojego? Ten co zalinkowałeś bardzo ładny.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

11 Maj 2010, 20:02

Dziekuje serdecznie za propozycje, tak malopolska to moje woj.,

ale wg. mnie:
1., musi byc z gazem (ewentualnie ja zamontuje..) -koszty exploatacji

2., handlarze chca zarobic, nie zabardzo im ufam -ten zielony golfik

3., mercedes, nie wiem jakie koszty czesci zam. sa (nie stac mnie na wydawanie tysiecy zl.)

Ojciec na fokusa nie nazeka, chociaz tez powiedzialbym ze nie katuje samochodu vmax: 120km/h, tylko ja czasami przepalalem wydech :-D , ale jak ostatnio cos z sprzeglem zepsulo, to kosztowalo to 1200zl, i taka awarie "mechanik z mlotkiem w reku" nie naprawi (zreszta nawet gdyby mogl nie powinien..)

[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 20:08 ]
prosilbym moze, bo macie "oko fachowca" znalezienie jakiegos najlepiej golfa gti, lub cos malo awaryjnego z tanimi czesciami z lpg (lub bez, do wlasnego zamontowania..) , co jednak nie jest mulowate

PS. przebiegi i ksiazki serw. do mnie nie przemawiaja, bo wszyscy kreca, a ksiazki serw puste da sie kupic i wypelnic

[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 20:32 ]
rozmawialem z facetem od miskia, powiedzial ze:
1., prze\bieg oryginalny, nie krecony 167tys 96 rok :mrgreen:
2., ani grosza nie spusci z ceny
3., do gazu sie samochod nie nadaje, bo mial podobnego i mu sie po paru latach piepszylo cos
4., spalanie miasto 12 trasa 10 :shock:

[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 20:37 ]
aha.. ja mam wlasnie 12 tys obecnie do wydania, wiec moze pasowaloby cos kupic do 10 tysiecy
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

11 Maj 2010, 22:39

Luknij na te dwa Golfy
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -silnik 8V ma duża szanse dobrze współpracować z gazem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -wywalić te naklejki i jak dla mnie wporządku.
Barol
Awatar użytkownika

11 Maj 2010, 23:10

Tribul napisał(a):Ten wygląda na zadbany, i nie jest zwieśniaczony dziwnym tuningiem [link do oferty na Allegro wygasł]

Ten wydaje mi się najfajniejszy ze wszystkich propozycji które tu padły - ładne klasyczne BMW, bez robionych wydechów, wyciętych katalizatorów, doklejanych spoilerów przednich, naklejek na drzwiach typu "speed death turbo squad RS-WRX" itp. Silniczek 1.6 wprawdzie tytanem mocy nie jest, ale jeśli nie jest skatowany, a ty go nie przerobisz na gaz to będzie miał osiągi i spalanie porównywalne do większego, ale w gazie.

Pamiętaj że najładniej i najbardziej ponadczasowo będzie wyglądało auto nieprzerobione. Nie widziałem jeszcze samochodu po tuningu który by nie wyglądał 1-gorzej i 2-bardziej buracko niż oryginalny (pomijam takie stuningowane przez profesjonalne firmy albo z pakietami od producentów).

Dokładnie takiego Focusa jak ten z ogłoszenia - w wersji Ghia z pseudo drewnem (o dziwo nie wyglądało tak źle - przynajmniej wtedy mi się podobało :) ) i z tym silnikiem miał kiedyś tata. Wtedy jeszcze nie miałem prawka i się nie interesowałem za bardzo samochodami więc nie powiem ci co się dokładnie w nim działo, ale popsuło się w nim chyba wszystko co tylko możliwe, z raz czy dwa wylądował na lawecie (a był kupiony jako nowy w salonie, sprzedany po 3 latach, więc to nie tak że kupił ferelny model po przejściach)

[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 23:13 ]
Szkoda trochę że Merol nie wchodzi w grę, też bardzo fajna opcja, no ale jak nie to nie. Ja bym brał betę albo ostatecznie Focusa (bo znajomy który odkupił od nas Forda mówi że jest mało awaryjny - a też kilka lat nim śmigał - może to taka ironia losu że przez pierwsze 3 lata wszystkie elementy które były kiepskiej jakości i miały się popsuć się popsuły, a jak zostały wymienione to wszystko działa tak jak powinno :D )
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka