REKLAMA
Witam
Za jakiś czas planuje kupić samochód. Kwota?... jakieś 17 tys. Zacznę od tego, że zakochany jestem w Alfa Romeo, chociaż do tej pory nie miałem żadnej Alfy. Jeździłem głównie włoskimi samochodami (czyt. Fiatami) i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
Teraz zastanawiam się nad dwoma modelami Alfy, mianowicie:
- 156 1.9 JTD
- 147 1.9 JTD
i teraz pytanie czy między tymi modelami istnieją jakieś różnice w kosztach utrzymania, tzn któryś jest mniej awaryjny, albo części są tańsze?
No i teraz kwestia tego, że Alfa Romeo ma opinię jaką ma. Chociaż z tego co czytam to głównie w śród osób, które tymi samochodami nie jeżdżą tylko ich znajomi, albo znajomi znajomych mają. Fajnie jak by się tutaj wypowiedzieli użytkownicy, którzy mieli problemy z tymi samochodami, bo jednak wśród większości użytkowników spotykam się z pozytywnymi opiniami.
Tak się zastanawiam czy będziecie mi odradzać Alfę czy jednak utwierdzicie w przekonaniu żeby ją kupić. No ale gdybyście mi ją naprawdę odradzali to tak się zastanawiam co zamiast tego? Ciężko mi znależć innego kandydata. Może coś polecicie? Musi to być coś takiego jak... hmmm.... Alfa? Czyli musi się wyróżniać i mieć to "coś". Na pewno z miejsca odpadają VW, ale np nie odrzucam np takiego Opla Astra Coupe.