Mocne daily - nowsze/starsze auto do 30-40tyś

04 Kwi 2019, 23:01

Witajcie,

Sprzedałem swoje poprzednie auto i przymierzam się do czegoś innego niż dotychczas...
Mianowicie chciałbym kupić auto z większą pojemnością - prędzej jakieś V6. Obecnie zapętliła mi się myśl w głowie, że to już jest chyba czas (póki nie mam jeszcze większej rodziny) aby móc pozwolić sobie na takie 'wybryki'.
Szukam auta, którego będę używał na co dzień, a nie od czasu do czasu czy w weekendy. W tygodniu jeżdżę krótkie odcinki po mieście, a w weekendy trasy. Auto w 5 drzwiach (chyba, że znajdzie się jakieś 'duże' coupe), najlepiej ze skrzynią 6-cio biegową (trasa).
Pomijając już fakt skrzyni 6-cio biegowej czy V-ki.
Zastanawiam się czy to dobry pomysł rozglądać się za czymś starszym, pokroju tych aut:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

Auto, które będzie mi służyć jako daily raczej będzie zasilane instalacją lpg. Zdaje sobie sprawę, że taka A8 D2 wcale mała nie jest i jako daily może być trochę upierdliwa. Natomiast wybrałem te 3 modele ze względu, że podobno nie są aż tak drogie w utrzymaniu jak swoje młodsze wersje. Nie wiem jak wygląda dokładnie koszt utrzymania takich aut ale powiedzmy, że chciałbym, aby było ciut taniej niż koszta utrzymania E60/E90 z 3.0 benzyną.
Jeśli w ogóle nie warto pchać się w starsze auta to co polecacie?
W sensie czy w ogóle płacenie większych pieniędzy za zadbany egzemplarz - dużo się na tym straci w przyszłości na odsprzedaży czy nie. Chodzi mi po głowie trochę taka myśl o kupnie czegoś starszego i zadbanego + instalacja lpg. Jeśli jako daily, a raczej auto codziennego użytku nie ma to sensu to co innego polecacie?
Wszystkie auta, które sprawdzałem mają mniej więcej 7s do setki, więc fajnie jakby coś innego miało podobny czas lub lepszy.
Górna granica budżetu to 40tyś ale jak i do 30 coś się znajdzie to czemu nie.
Kislak
Obserwowany

05 Kwi 2019, 14:59

Jeszcze coś takiego:

Kislak
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Nowy papamobile Mercedes-Benz dla papieża Benedykta XVI
    Dostarczając papieżowi Benedyktowi XVI nowy papamobile, Mercedes-Benz kontynuuje tradycję, która liczy już ponad 80 lat. Dr Dieter Zetsche, prezes zarządu Daimler AG i szef Mercedes-Benz Cars, osobiście przekazał w ...