To ałdi co wkleiłeś wygląda na fajną sztukę (mówię o opisie) więc można sprawdzić.
Co do planowanych napraw to założenia masz dobre ale zweryfikowałbym je o dodatkowe tematy chociaż przy Twoich przebiegach i odrobinie szczęścia może Ci się uda. Ja miałem s4 b7 i s8 v10 i się nie udało ale poznałem ludzi którzy handlują gratami do tych aut i to co mnie spotkało nie jest jakimś ewenementem. No i dodam że oba miały 120tyś.km ale razem
Co do r6 to wielkim rozsądkiem to trudno nazwać w porównaniu do V8 ale frajda jazdy mocno po stronie V8.
Dokładnie nie porównywałem r6 i V8 z bmw ale w lexusie GS r6 (2jz) vs V8 (UZ) większe koszty minimalnie przy V8 ale frajda
p.s.
W ałdiczku koniecznie sprawdź skrzynkę naprawa 6-7k, sprawdź maglownicę 1,2k, sprawdź wycieki oleju spod głowic, cewki to raczej w trakcie użytkowania 1k, sprawdź deklarowaną moc vs rzeczywistość bo u mnie brakowało 60Km... a to oznacza czyszczenie zawory/dolot, sprawdź napinacze rozrządu bo to jest następna "udana" historyjka wieśwagena i zobacz ile kosztuje sam rozrząd z pompą i z robocizną... reszta kwestia czasu i szczęścia.