Mocne, nie takie popularne auto do 10-11 tyś

14 Sie 2015, 21:50

alfa145boxer napisał(a):
sezamxz napisał(a):Też ciekawa opcja, ale co z tą awaryjnością? Jak to z nią w końcu jest?

W tej lagunie jest zwykła turbina bez zmiennej geometrii,chłodzona cieczą i jest trwała,ale wszystko zależy jak też jest traktowana. Jest dwumasa i skrzynia 6biegowa,sam silnik można zagazować,przeważnie wychodziły z tym silnikiem bogatsze wersje,można znaleźć egzemplarze które pochodzą z polskich salonów.
Generalnie laguna 2,ale przed liftowa w benzynie jest samochodem dobrym,mniej kłopotów jest niż z ropniakami,ma swoje minusy,jak elektryka(chociaż nie tak do końca),ale to wszystko jest do ogarnięcia,ale w zamian dostajesz auto,którym wygodnie się jedzie i masz fajne wyposażenie,poza tym z częściami nie ma problemu i wiele rzeczy możesz zrobić samemu.
Wyczytałem właśnie podobne opinie na temat tego auta, także też się nad tym zastanowię, tyle że widzę za dużo ich nie ma, akurat tych z silnikiem 2.0T. Dalej liczę na jakieś propozycję, może jakiś hot hatch? Szukałem Clio II ale też nic ciekawego nie znalazłem, w okolicy to już tragedia :(

Tak z innej beczki to opłaca się w ogóle interesować sprowadzaniem auta np. z Francji czy Holandii? W rodzinie mam właśnie osobę która na bieżąco sprowadza auta, ceny jak za dobre egzemplarze danego auta, same auta wyglądają bardzo dobrze, tylko czy to w ogóle się kalkuluje? Budżet nie taki duży, za auto trzeba dać + do tego opłaty.
sezamxz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Xsara
Silnik: 2.0 16v

14 Sie 2015, 21:55

Z Francji niekoniecznie - auta są zwykle poobijane z każdej strony (najczęściej przód i tył), wiele jest również po poważniejszych wypadkach. Podobno za zaciągnięcie ręcznego przy parkowaniu równoległym dostajesz mandat :mrgreen: auto we Francji służy jako taran, także lepiej odpuścić
Stosunkowo dobre oferty można znaleźć w Belgii. Tam auta nawet po bardzo małej szkodzie, przysłowiowej parkingowej są po prostu sprzedawane i to po bardzo atrakcyjnych cenach
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Sie 2015, 22:02

mike1735 napisał(a):auto we Francji służy jako taran
:lol:
Ogólnie rzecz biorąc to jednak jest jakaś szansa dorwać auto, tak? Orientujesz się może jak wygląda sprawa z autami sprowadzanymi z Holandii?
sezamxz
Nowicjusz

14 Sie 2015, 22:04

Wiem tylko tyle, że jest sporo aut z LPG :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Sie 2015, 22:25

Z LPG i nalotem razy 2.
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

14 Sie 2015, 22:35

mike1735 napisał(a):Wiem tylko tyle, że jest sporo aut z LPG :wink:

To w sumie duży plus bo tego bym potrzebował :D To w tej sprawie też się zastanowię czy pogadam z wujem, a póki co nadal jestem otwarty na propozycję, bo w dużej mierze raczej nastawiam się na kupno auta na miejscu :)
sezamxz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przełącz tryb dzienny świateł na światła mijania!
    Czy korzystanie z świateł do jazdy dziennej może stanowić zagrożenie na drodze? Tak, zwłaszcza gdy są używane w warunkach ograniczonej widoczności zamiast świateł mijania. Przypominam o podstawowych przepisach drogowych i ...
    Lexus zwycięża w stolicy elektromobilności
    Po raz 8. z rzędu Lexus zwyciężył w norweskiej edycji badania satysfakcji klientów Autoindex. Mieszkańcy tego europejskiego kraju, który w największym stopniu postawił na elektromobilność najlepiej ocenili samochody ...

17 Sie 2015, 12:49

Panowie, co można powiedzieć o tej ofercie:
[link do oferty na Olx wygasł]
Może jakieś propozycję z moich okolic? Sam nie potrafię znaleźć nic ciekawego
sezamxz
Nowicjusz

17 Sie 2015, 15:57

Galant jest fajny trochę drogi serwis ale wielkiej bidy nie ma.
Jak masz więcej kasy na auto to dopłać trochę i kup galanta w dobrym stanie tym bardziej że ten proponowany przez Ciebie wygląda średnio i kosztuje prawie 9k.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

17 Sie 2015, 17:26

Niestety nic ciekawego w okolicy do 100 km nie znalazłem, w ogóle wybór nie za duży, królują VAG-i oraz BMW, może jeśli już jednak zdecyduje się na wiekszy silnik to moze warto rozejrzeć sie za jakimś BMW z 2.5(tylko raczej jakieś e39, e36,e34) Może komuś sie uda coś znaleźć w moich okolicach. Ewentualnie szukać czegos dalej? Też jest opcja sprowadzenia auta przez rodzinę, ale jednak mały budżet, a te wszystkie opłaty itd.
sezamxz
Nowicjusz

19 Sie 2015, 12:05

Panowie, kolejne pytanie bo temat gdzieś się zgubił, ile jest warte Renault Clio II ph1 - początki produkcji, silnik 2.0 16v?
[link do oferty na Olx wygasł] - tanie?
[link do oferty na Allegro wygasł] - 200 km mam do tego, tyle że parę rzeczy do wywalenia z auta gdybym przymierzał się do kupna.
sezamxz
Nowicjusz