REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Wyczytałem właśnie podobne opinie na temat tego auta, także też się nad tym zastanowię, tyle że widzę za dużo ich nie ma, akurat tych z silnikiem 2.0T. Dalej liczę na jakieś propozycję, może jakiś hot hatch? Szukałem Clio II ale też nic ciekawego nie znalazłem, w okolicy to już tragediaalfa145boxer napisał(a):sezamxz napisał(a):Też ciekawa opcja, ale co z tą awaryjnością? Jak to z nią w końcu jest?
W tej lagunie jest zwykła turbina bez zmiennej geometrii,chłodzona cieczą i jest trwała,ale wszystko zależy jak też jest traktowana. Jest dwumasa i skrzynia 6biegowa,sam silnik można zagazować,przeważnie wychodziły z tym silnikiem bogatsze wersje,można znaleźć egzemplarze które pochodzą z polskich salonów.
Generalnie laguna 2,ale przed liftowa w benzynie jest samochodem dobrym,mniej kłopotów jest niż z ropniakami,ma swoje minusy,jak elektryka(chociaż nie tak do końca),ale to wszystko jest do ogarnięcia,ale w zamian dostajesz auto,którym wygodnie się jedzie i masz fajne wyposażenie,poza tym z częściami nie ma problemu i wiele rzeczy możesz zrobić samemu.
mike1735 napisał(a):Wiem tylko tyle, że jest sporo aut z LPG