Mocne (przynajmniej 200KM) auto do 50tyś PLN

06 Lip 2017, 19:31

Witam.
Do tej pory jeżdziłem Astra G Bertone OPC 200KM, przyszedł czas na zmiane...

Szukam jakiegoś mocnego coupe/hatchback 2/3-drzwiowego w okolicach 40 tyś (+/- 10tyś jeśli naprawdę warto).
Zależy mi by samochód miał przynajmniej te 180-200KM oraz możliwość uzyskania około 300KM bez konieczności wymiany połowy samochodu (czyt. silnika)

Samochody, które rozważałem to głównie Audi S3 8P oraz A5 (chociaż dobrej A5 raczej do 50tyś nie kupie). S3 wydaje się tym czego szukam - 265KM fabrycznie, manual, quatro. Jednak stylistycznie do końca mnie nie przekonuje, więc rozglądam się czy jest coś innego wartego uwagi.

Samochody, które jeszcze rozważam to:
Opel Astra J GTC/OPC
Opel Astra H OPC
Ford Focus ST
Renault Megane III RS
Golf V GTI R32
Golf VI GTI
Scirocoo R
Hyundai Genesis

Jeśli chodzi o silniki to raczej preferowałbym benzyne na turbie i nie większe niż 2.0. Wyjątek to jedynie 2.5 w Focusie ST. Ewentualnie jeszcze rozmyślam nad 3.0 tdi w A5.
Rocznik powiedzmy 2006+

Jest ktoś w stanie mi doradzić? Co wy byście wybrali na moim miejscu? Może ktoś użytkuje, któryś z wybranych przeze mnie samochodów i jest w stanie napisać o nim coś więcej? Albo zaproponować całkiem coś innego czego nie ma na mojej liście.

Z góry dzięki za pomoc.

Ps
Dodam tylko, że wszystkie Hondy, BMW, Alfy oraz amerykańskie wielo litrowe silniki z góry odpadają.
Chibs
Obserwowany

Auto: Szukam