Samochód do 28 tys

06 Lip 2017, 14:32

Witam.
Szukam samochodu od 25 do 30 tys max już najlepiej z pakietem startowym - wiec tak do 28 tys powinno być ok. Roczne przebiegi robię ok 10 -15 max tys. Głównie mała miejscowość bez korków i świateł i kilka razy do roku dłuższe wyjazdy na wakacje/ ferie.
Zastanawiam sie głównie na benzynę ale diesel tez może być ponieważ obecnie jeżdżę passatem b5 fl w 1.9 tdi z 2004 r.
Samochody jakie patrzyłem to
Fiat bravo 1.4 t jet 150 km
Citroen c5 2.0 hdi
Honda civic UFO 1.8 140 km
Może polecicie coś jesCze z benzyn i diesli jeśli wgl sie opłaca dilesla.
Morfx
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: W trakcie
Silnik: Mocny
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

06 Lip 2017, 14:45

Wybrałeś trzy różne auta - ponton (C5), wozidełko (Bravo) i samochód o sportowym zacięciu (UFO). Każdy na swój sposób dobry, ale przemyśl czego naprawdę potrzebujesz.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Auto: honda

06 Lip 2017, 15:04

Z tych 3 najbardziej mnie przybliza do bravo. Samochodem beda jedzily 2 osoby wiec tzw kolubryny mi nie potrzeba. Aby raz od dzwona beda 4 osoby ale to na krotka trase ale glownie ja i malzonka. Dziecie narazie nie planuje wiec na kilka lat takie bravo by wystarczylo i pewnie z 1 dzieckiem tez dalo by rade.
Ogolnie patrze na koszty utrzymania i koszt oc. Samochod na mnie bedzie a mam 26 lat.
Zastanamiam sie bardzo czy diesiel przy tych przebiegach nie bedzie dobry . Ogolnie mala miescina brak korkow i swiatel ale czy naprawde jest sens, nie wiem sam. Kolega poleca mi alfe romeo 159 2.4 jtdm ti wersja bogata on taka ma jezdzilem. Fajna ale czy koszty nie sa jakos bardzo drogie. Podobno slabe zawieszenie na nasze drogi i tarcze z klockami brembo tez troche pewnie kosztuja.
Morfx
Nowicjusz

06 Lip 2017, 15:16

Budżet na Bravo masz bardzo dobry, także pozostaje tylko znalezienie odpowiedniego egzemplarza. Alfa Romeo to już przeciwległy biegun, jeśli chodzi o koszty utrzymania.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

06 Lip 2017, 15:19

No wlasnie afla bedzie droga. A
Megene III 1.6
Lub lancer 1.8
Mazda 3 1.6 takie jeszcze cos
Morfx
Nowicjusz

06 Lip 2017, 15:30

Wszystkie trzy jak najbardziej osiągalne w tym budżecie.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mała historia znaków drogowych
    Czy wiecie, że na samym początku, ponad sto lat temu, kiedy to Polska odzyskała niepodległość, wprowadzono pierwsze znaki drogowe. Było ich aż... sześć W latach 30 wprowadzono kolejne 6 znaków : Przed pierwszą wojną ...

06 Lip 2017, 19:00

A na co zwrocic uwage przy kupnie danych samochodow . I nic innego nie polecaccie . Mam tez takie pytanie jak z trwaloscia zawieszenia w danych samochodach dokladniej w bravo bo w mojej miescince drogi jak ser w passacie juz kosztowo nie wytrzymuje. Ojciec ma sorento i katuje mnie zebym takiego kupil lub santa fe bo niestety tu w zime tez nie wesolo. W passacie juz 2 razy osone wymienialem i raz zderzak bo urwalem na bryle lodu
Morfx
Nowicjusz