REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
łysy30 napisał(a):a się nie czepiam, a jedynie próbuję systematycznie obalać niektóre mity
mike1735 napisał(a):szybki jak tak piszesz o tym ważeniu kół i mierzeniu spalania to śmiem współczuć Twoim bliskim
959 napisał(a):Nie moge tych bzdur czytac
szybki napisał(a):No widzisz to mit pożeraczy paliwa benzynowyców został obalony przez dzidę bo nijak się mają jego wyniki do teorii zapodanej na forum...
łysy30 napisał(a):P.S. Renault Clio 1.2 16v mojej koleżanki na dystansie 4km pali średnio troszkę ponad 10 litrów Pb
łysy30 napisał(a):Nie interesuje mnie średnie spalanie IS-a, GS-a czy Toyoty Avensis czy też to, ile palą na dłuższych odcinkach w mieście czy po przedmieściach, tylko to ile dokładnie palą w warunkach typowych dla przeciętnego użytkownika korzystającego z auta w mieście (czyt. krótkie odcinki na zimnym silniku w korkach). Śmiem twierdzić, że pośrednio z naszej dyskusji (której pewnie już nikt poza nami nie obserwuje ) wynika, że w takich warunkach nie będą palić odpowiednio 11,5 l./100km, 12 l./100km i 7,6 l./100km, a dużo więcej Chciałem, żeby było to widoczne dla wszystkich zafascynowanych "niskim spalaniem Lexusów", o którym tak się tu często pisze na forum. Jest niskie, ale w odpowiednich warunkach - tyle, że wtedy większość aut (no może wyjąwszy benzynowe VAGi) potrafi mało palić.
wyobraziłem to sobieszybki napisał(a):Szkoda że nie widziałeś miny wulkanizatora jak ostatnio podjechałem z bratem z całą przyczepką kół/opon i ruszyliśmy .... do ważenia
959 napisał(a):Mi 4cylindrowa benzyna 1.8 z tylnym napedem o wadze 1480kg palila przy takiej jezdzie typowo miejskiej 14,5litra, ile spali 6cylindrow? okolo 3 wiecej.
mike1735 napisał(a):po prostu minąłeś się z powołaniem, bo takich jak Ty cenią sobie apteki i zakłady naprawiające zegarki
szybki napisał(a):a 3cylindry ile spalą
959 napisał(a):To znajdz mi 3cylindrowy samochod o wadze 1500kg i tylnym napedzie
szybki napisał(a):łysy30 ok. już się nie upieram mamy dwa różne pojęcia miasta więc Ty twierdź swoje a ja swoje
szybki napisał(a):Jedno jest pewne żadnym mocnym autem nie zbliżyłem się do wyników spalania gs430 nawet mniejszym is300 potrafił więcej spalić...
szybki napisał(a):I tak sobie myślę że cała różnica polega na tym że ja przyjąłem do wiadomości odcinki jazdy 4km. i na 100% sprawdzę to więc będę pierwszy który przetestuje dużo palące V8... na max krótkich trasach
łysy30 napisał(a):W to jestem w stanie uwierzyć, bo generalnie GS430 jest chwalony za niskie spalanie jak na V8.
Dlatego też myślę, że polecając nowym forumowiczom V8 do jazdy na co dzień warto mieć na uwadze, że Ci pisząc o jeździe po mieście mogą mieć na myśli taką jazdę jak ja, a nie jak Ty
szybki napisał(a):Dzidabrudny filterek powietrza mógł zawyżyć Ci spalanie tam gdzie powinno być niższe...